Emin ol senden çok daha iyi biliyorum bu süreçleri.
com.tr domainler 1 kişisel isimler için sadece kimlik ile 2 firma bilgileri ile alınıyor.
Firma bilgileri ile alabilmeniz için;
1- ya o isim ünvanınızda geçecek
2- yada o marka üzerin tezcil başvurunuz olacak.
Eğer bir domainde hakkınız olduğunu idda ediyosanız, hangi belgelerle alındığının önemi yoktur. Sonuç olarak ya yerel mahkemeye başvurursunuz yada wipo'ya .
Her ikiside para demek. Eğer bir domain sizin için bu kadar önemliyse bazı şeyleri gözden çıkaracaksınız.
iş idrar yarıştırmaya girecekse hiç tartışmayalım en sevmediğim şeydir sen bilmiyon ben biliyom yok ben daha iyi biliyom. öncelikle iddia ve tescil yazmayı öğrenin. tescil yazmayı bilmeyen gelip marka tescilinde ben daha iyi biliyorum dedi mi misal bana bi tutulma geliyor evet sen daha iyi biliyorsun bundan eminim.
olayın özeti :
x şahıs y şahısa bir domain aldır
mış ve y şahsından geri alamamaktadır.
hangi belgeler ile aldıgı olayın en önemli noktasıdır ki buradan yola çıkılır. bu domain y şahsının belgeleri ile alındı ise wipoya değil fizana da gitseniz geri alamazsınız.
x şahsın belgeleri ile alındı ise zaten ufak bi dilekçe ile anında hesabına geri gelir bu işlemde nic.tr üzerinden yapılır.
son olarak çok bilen marka uzmanı arkadaşım hiyerarşi diye bir kavram vardır. bunu bi araştır öğren. burada uzmanım yazıp isimtescil dns güncellemesi geciktirince wipoya başvuranlar arasında olabilme ihtimalin hayli yüksek.