roots adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediğim gibi bu işler büyüklük ile orantılı, ne kadar çok müşteri olursa otomasyon maliyetlri o kadar katlanılabilir ve satın alınabilir oluyor. SH zamanında biz büyük oranda otomatize etmeyi çözmüştük, fakat şirket satışı sonrasında yabancıların yaklaşımı sebebi ile bitirmek kısmet olmamıştı. Bu defa bitirerek hazır sunarız diye düşünüyorum.

Firewall kısmını dert etmeye gerek yok yani

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:40:40 -->-> Daha önceki mesaj 14:39:57 --

Muhtemelen DELL olacaktır yine bence de.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:43:20 -->-> Daha önceki mesaj 14:40:40 --

Katılıyorum, ama tahminim fiyat konusunun ana noktası, büyüklükten oluşan maliyeti olabildiğince uygun şartlara sağlamak için beklenti durumunda... Yani ufak bir firma 20 sunucu satın alabilirken maliyeti aylık 100 TL ise, büyük firma 500 tane aldığında maliyet aylık 70 TL oluyorsa, beklenti bunu 80-90 TL ye alabilmeleri yönünde, bu zaten MARS ve SH zamanında benim bolca uyguladığım modeldi... Bunda sorun yok, dükkan sizin.
Ben fiyatın en son konuşulacağı bir pazar oluşmasını hayal ediyorum. Öncelikli olan hizmet ve kalite olmalı. bu doğrultuda da kaliteli bir son kullanıcıya kadar pazar oluşmalı. Kimi müşteirlerimiz var oturup iops hesabı yapıyoruz. Data sflowlarını inceliyoruz birlikte vs vs vs. Bir gün dahi ücretini konuşmadık , kimi müşterimiz var 500 müşterisi var personeli yok sisteme girip ticket atamadım bakarmısın diye olur olmaz cepten arıyor. Ve her zaman işi acil. Sorunlar %99 kendinden kaynaklı.

Bizim sektörümüzde insanlar bildiği işin mimarı olamıyor amelesi oluyor ve bu çarkın yön değiştirmesi lazım.