Mavi yaka için haklı olabilirsiniz ancak kaliteli beyaz yaka personel fiyatları ve personel yan maliyetleri durumu değiştiriyor.
Iyi bir network uzmanı için 6-7 bin TL civarında bir maaş üzerinden konuşacak olursak yan giderleri ile ortalama 1.7 katından hesap yapılıyor. ki bu da 12-13 bin tl gibi bir rakam yapar. Bence rekabetde kalır bu haliyle bu personel maaşlarıda
bir veri merkesi hariç tüm veri merkezlerinde dostlarım arkadaşlarım var daha 2000 tl nin üstünde maaş alanına rastlamadım duymadımda ülkemizde bu kadar işsiz işinde uzamn varken kim okadar maaş verir verende varsa buyursun maaş bordrosunu paylaşsın burada hep banacılığı bırakın herkes kendi kesesini düşünür. Bir iş yapıcaksanız elbet alt yapsınız sağlıcaksınız yatırmını yapıcaksınız ama bu yatırımıda uzun vadede değil kısa vadede çıkarmak için müşteriyi ezmiceksiniz sömürmüceksiniz bu böle olduğu sürece bu ülke de hiç bir iş yapılmaz 1-2 ay müşteriyi tutar sonra kaçırırsınız sonra vay anam ben zarar ediyorum uzun vadeli düşüneceksiniz yeri geldiğinde 0 kar payı ile çalışacaksınız kalitenizi güveninizi oluşturduktan sonra müşteriyi kaliteye inandırdıktan sonra fiyat politikanızı oluşturacaksınız.1-2 makinası olan barındırmacıyı 1-2 makinası olan kiralayıcıyo olmasada olur deyip hizmet vermemek aşağılamak küçük görmek en büyük hatadır unutmamak gerekirki sektörü ayakta tutan küçük ölçekli yatırımcı o 1-2 makinası olan müşteridir.
Şuan OVH ye aylık 160 tl kira ödediğim makina var 300 mb garanti hat sınırsız trafik
e31245v2 32 gb ram 4 tb disk bu fiyata neden sizler veremiyorsunuz yada veriyorsunuzda bizimmi haberimiz yok yada veriyorsunuzda bizmi almıyoruz
Burda salayı spd yi dgn yi kastetmiyorum genel olarak türkiyedeki veri merkezlerini kast ediyorum.
Sonuç olarak
Türkiyedeki Hat birim fiyatı belli nerede ise dünyanını en pahalı en kötü internet ve alt yapısını kullanıyoruz. En pahalı yağmurlarda kesilen enerjisini kullanıyoruz ve En önemlisi En yüksek vergiyi ödüyoruz.
Yurt dşında ise yabancı yatırımcıya ve yatırımcısına önem veren . Verdiği sağladığı alt yapısı kaliteli olan düşük vergi oranları düşük maliyetli hizmet veren ülkeler varken
Neden türkiyeye Yatırım yapayım. Özelliklede para sıkıntım yok ise işi biliyor isem.