MaiHes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ilacın 23. günündeyim, ilaç tamamen sigarayı bıraktırıyor fakat ben irademe sahip çıkamıyorum çünkü iş stresi beni çok yıpratıyor canım sigarayı bu aralar çok istiyor ne yapacağımı bilemedim
Bartuc Feryat yorumlarınızı bekliyorum.
6 sene sigara içip bırakmış ve 1 senedir içmeyen birisi olarak söylüyorum. İşim ve özel hayatım son derece stresli. Çevremde ve evde herkes içiyor. Sigarayı bırakmadan önce günde 1.5 paket bitiriyordum.

Sigara stresinizi geçirmez yada hafifletmez, sadece sigara kullanan nikotin bağımlıları nikotin almadıkları için stres yaparlar. Bir zamanlar nikotin bağımlısıyken nikotin ihtiyacınızın verdiği stresi sigara yakarak giderdiğiniz için beyninizde "sigara stres anında iyi gider" algısı oluşuyor. Ama vücudunuzu bu bağımlılıktan tamamen kurtardıktan sonra(benim için yaklaşık 40 gün kadar sürdü) stresli günlerde, sıkıldığınız günlerde vb. sigara aklınıza gelmiyor. Bu konuda yıllardır bize filmlerde vs. verilen mesajların da etkisi büyük, derdi olan adam hemen çıkartıp bir sigara yakıyor bizim de kafamıza taa çocukluktan bu şekilde yerleşiyor. Gerçekte böyle bir şeye ihtiyacınız olmadığını bilir, kendinize sık sık hatırlatıp, gerçekten ikna olabilirseniz işte o zaman bir daha sigaraya ihtiyacınız kalmıyor. Bütün olay kafada.