Valla hocam; geçen "demiralıyyöööö" diye gezen hurdacılardan birinin yanına gittim dedim ki; "abi kusura bakma kaç para kazanıyorsun" merak ettiğimi de ekledim terslemesin diye.. Boş boş gezen tahta arabaları yıllardır görüyoruz.. Bu kadar gezdiklerine göre kesin bir bildikleri vardır diye.

Adam; 40'ı 45'i kesin olan kavruk bir ağabey - çok gezdiği için de zayıf tabi haliyle.. Dedi ki 3,3.5 ayda gelirim var. Çok şaşırdım.. Keza pilavcılar var ki hiç bir maliyeti yok - benim ufak bir dükkanım olsa kesin pilav satardım.. Kendi babamdan örnek vereyim. Ayda 8 kez pazara gidiyor 65 yaşında ve o yaşta satış yapıyor onun geliri benden fazla 4 bin TL'si var üstü de oluyor.. Ama tabi pazar işi çok yorucu kaldır indir. Daha fazla pazara gitse daha çok kazanabilir tabi.

Bu kadar şeyi neden anlattığıma gelirsek.. Ticaret; çok açılmadığın sürece mantıklı.. He he he adama bak "pazarcı" dediğin adamlar gayet iyi kazanabiliyor evini barkını alıyor. Yine geçen Milliyet; kabzımalların kazançlarını röportaj yaparak belgeledi. 30 bin tl altına kazandığım zaman zarar sayıyorum diyor adam..

Ezcümle beyazyaka olmaya 2-3 bin TL maaşla sağılmaya meraklıyız zira az biraz havalı ama ellenmeyen yıllanmış sektörler bakınız ne kadar kazandırıyor.