Ben anlamıyorum bu kadar fiyat odaklı olunmasını sonuçda
3 kuruşa 5 köfte tekerlek üstü cam kenarı iki kişi yanyana olmuyor. Bugün bir personelin maaşı vs söz konusu olduğunda rakamlar belli.
Destek ve hizmet ile ürünler farklı şeyler.
Ürün dediğiniz de de bir sürü alt açılımı var
- network kalitesi
- disk kalitesi
...
- kullanılan ethernet kablosuna kadar kalite farkıdır
bunlarıda geçtiğinizde bir de datacenter ortamı tabii ki söz konusu , iklimlendirme nasıl yapılmış , sıcak oda mı var , soğuk oda mı var ? Gerekli acil durum tedbirleri nelerdir.
Yedeklilik ne kadar aktif vs vs vs
Firewall zaten işin apayrı bir boyutu , bugun SYN ACK RST tipi ataklarda 60-70 byte bandında milyonlarca paket geliyor bunu taşıyabilecek router , onların bağlantı tipleri , firewall vs vs vs bu cihazların after supportları vs vs düşündüğünüzde
50 TL elektrik parası + 175TLx36 ay amortisman + kdv 255 TL E3 1240 istiyorum demek çok manasız
bu yüzden işinizin kritikliğine göre herşeye bakıp bedelleri böyle tartmalısınız bir de şu var , firma 800 TL ye sunucu verdi. Verdi de acaba bu koşulları sağlayarak mı verdi ?
bu sebepten fiyatı bir kenara bırakıp kalitenin peşinde olun bence. Kalite zaten müşterinizede sizede kazandıracaktır. o 5TL ye vds vermiş ben 4e vermem lazımın peşinde olup 1TL ile gün kurtarmak için de makine arıyorsanız manasız bir değerlendirme olur hizmet ve kalite