Türkiye'de yaşadığımız için her işimiz TL üzerinden olmaktadır. Dolar bazlı fiyatlar bana soğuk geliyor. 1 $ = 2.611 TL her gün değişecek bir rakam adı altında fiyat farklı oluşarak, kenara ayırdığım paradan fazla olması durumunda sunucumun kapanmasını istemem.

Fiyatlar kurumsallar bakımından uygun olabilir ama kişilere uygun gelmeyebilir. Rekor fiyata hosting olması o firmanın kalitesinden daha çok paray yönelik çalıştığıdır. Yarı fiyatına aynı kaliteyi ve yardımı gösteren firmalar olduğunda aradaki uçurum olması açık. Zaten kurumsallara yönelik bir hizmet verecek olsaydınız burada olmazdınız herhalde.

Destek en önemli etken olmaktadır. Bugün çalıştığım firma destek bakımından %100 yardımcı oluyor. 1 yıldır neredeyse kendileri ile çalışıyorum haklarında bir kere olumsuz bir şey duymadım. Yeri geldi 3 saat işimle ilgilendiler. Bir kere destekte kusursuz olunursa tez zamanda sağlanırsa kısa zamanda sıfırdan devasal bir veri merkezi haline gelebilir.

Verilen destek kaliteyi ve geleceği gösterir. Kar odaklı olmaktan daha çok müşteri odaklı olursa sırtı yere gelmez.

edit: bugün dolar 1 $ = 2.633 TL