üstteki arkadaşın dediği en güzeli. cnc işine girsin, bir yandan da yazılımı öğrenmeye başlasın. öğrendikten sonra ek olarak yapar yazılım işini. sürekli yazılım işi alamasa dahi garanti 1 maaşı olur en azından
Sağolun hocam yorum için
bir arkadaş için yazısını görünce istemsizce bir tebessüm oluştu
Gerçekten bir arkadaşım, dhye veya inciye aç dedim orda dalgaya alıyolar dedi buraya açmam için rica etti.
kısa bir örnekle;
arkadaşım çok zeki birisi. çalışmadan kpssye girdiğinde 85ten aşağı almıyor. çok iyi stratejiler üretiyor, politikadan çok iyi anlıyor. günlük tutar gibi Türkiye'nin gelecekte yaparsa daha iyi yerlere geleceğini düşündüğü şeyler yazıp çiziyor.
Sıkıntı olan nokta herhangi bir lisans mezunu bile değilken direk bakan danışmanı olmak istemesi. bu yüzden tabandan tavana direk zıplamak istiyor. halbuki daha babasına maddi olarak bile bağlıyken bunu yapabilmesinin imkansız olduğunu söyledim.
seninde arkadaşının durumuda aynen buna benzer. başlangıcın üstünde olduğunu farzediyorum. maalesef meslek önemli. cnc işinin geleceği açık. gündüzleri cnc yapar akşamlarıda yazılımını geliştirir. cnc işinde 1000 Tl maaş değildir daha yüksektir.
Maaşı 1k gibi az olacağını zannetmiyorum dediğiniz gibi.
cnc operatörlüğü derken g-code yazmak, cam programlamaktan mı bahsediyorsun yoksa cnc yi çalıştır durdur, parça değiştir vs. mi? Eğer cam veya g-code programlıyacaksa maaşı iyi bildiğim kadarıyla ama düğmecilik olarak tabir edilen işi yapacaksa max 1000 TL'dir(Ben o kadarda vermezdim.).
Tam olarak bilmiyorum ama mobilya tezgahında sanırım mobilyayı parçalarını işlemek için kullanacak şimdi kapalı açınca sorarım