Arkadaşın yazılım için daha yolun başında gibi görünüyor. Eğer sektörde yer bulabilmek istiyorsa kendisini geliştirmesi ve sürekli güncel tutması gerekiyor. Tabi kendisini geliştirdiğinde alacağı maaş cnc operatörlüğüne göre 6-7 kat fazla, hatta daha da fazla kazanabileceği bir iş.
Cnc öğrense en fazla 1 sene sonra işin ustası olur alacağı parada yazılıma göre çok düşük olur. Şuanki türkiye şartlarında rahat yaşamak istiyorsa kendisini yazılımda geliştirmesini öneririm. Zaten türkiyede yazılımcı konusunda eksiklik var, az bilse dahi piyasada iş bulması rahat olur.
Cnc kelimesi neredeyse herkesin dilinde, türk insanıda popüler bir işe abanır sonra o işin değeri kalmaz. Bikaç sene sonra cnc yapacak çok adam olur diye düşünüyorum.
Karar arkadaşına kalmış, en önemlisi sevdiği işi yaması bence.
cnc operatörü 1000 tl maaş ile mi çalışacak? saçmalamayın allah aşkına. cnc operatörünün önü her daim açıktır. yazılım işinde iş ya olur ya olmaz. cnc operatörlüğü yaparsa iş her daim var olur. ayrıca cnc operatörlüğünde makineleri iyi öğrenirse ileriye gitme imkanıda var. eski çalıştığım yer de cnc router vardı teknik servisi bi geldiginde 3-5 bin almadan gitmiyordu..
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Benim yorumumla arkadaş biraz yorulmuş sanırsam dediğim gibi artık düzenli bir iş sürekli bir iş istiyor. Başkalarının da yorumlarını bekliyoruz.