Çalıştığı bir yazılım firması var onlarda fazla işinin ehli değiller hazır tema veya script satın alıp bu işi götürüyorlar. Patronu biraz girişimci firma 1 yıllık bu arkadaş orda patrondan sonra 2. eleman gibi ama bir şey öğrenemiyorum gelecek görmüyorum diyo korkuyo yani açıkcası. Herkeste cnc öğrenirsen boş kalmazsın diyince karasız kalmış.
Hocam bu şekilde çalıştığı yerde zaten yazılımını geliştiremez. Madem yazılım alt yapısı var bilgileri ve ilgisi doğrultusunda kendine bir kategori belirlesin, örneğin wordpress vb. Araştırarak, eğitim videoları ile vs kendi kendini geliştirebilir.
Cnc operatörlüğü büyük bir meslek değil üretim sınıfında normal işçi oluyorlar.
Yani dediğim gibi arkadaşınızın ne yapmak istediğine bağlı bir olay bu hangi mesleği istiyor ticaretmi yapmak istiyor yoksa sabit maaşlı bir iş mi düşünüyor ona göre hareket etmeli.
Şahis fikrim, yazılım üzerine yoğunlaşması asıl yazılım bilgisi ile hiç bir zaman boş kalmaz, ülkemizde 100binlerce üretim sınıfında işçi var hiç bilmeyen birisi bile 3 günde işi öğreniyor çünkü yaptığı iş belli çıkarttığı parçalar belli. Ayrıca makine bölümünde 4yıllık üniversite okumayanların yükselme şansı olmuyor birde küçük fabrikaysa eğer işi çok daha zor olur