aLKaDraZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi ne kadar süre kaldıklarını nasıl tespit ediyorsun En gelişmiş sayaç google analitik onu kullandığını farz edelim. Google analitik trackPageView() yöntemi ile çalışmaktadır. Mesala google analitikte sayfada geçirilen süre şöyel hesaplanıyor: Bir sayfada geçirilen zaman o sayfaya erişim zamanı ve bir sonraki sayfaya erişim zamanı üzerinden hesaplaıyor.

Bu durumda bu ziyaretçiler bir kaç sayfa gezmesi lazımki sitede geçirdiği zamanı görebilesin. Eğer birkaç sayfa geziyorlarsa sitedeki hemen çıkma oranını yükseltmezler aksine düşürmüş olurlar Bunun yanı sıra bağlılık yani yapılan ziyaret sıklığı artacağından buda olumlu bir artı olacaktır

Olumsuzluklarıda elbette var eğer bunlar robotsa Yenilik yani önceki ziyaret ile aradaki zaman farkı hesaplamalarında siteye zararı olur. Bir kaç metrik daha var onları söylemek istemiyorum.

Yani bu ziyaretlerin ben zararlı olabileceğine inanmıyorum zararlı olan bir metrik varsa bunu faydalı hale getirebileceğine inanıyorum Yeterki siteme giriş yapsınlar ben onlara takla attırırım
mantıklı aslında yapmak lazım denemekten zarar gelmez

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
array yapsaydın da birden çok site için kullanılsaydı keşke bu şekilde çok hantal kalır.
Hocam kodlama konusunda yavaş yavaş ilerliyorum. Array nasıl kullanılır bilmiyorum henüz. Eğer bilginiz var ise siz yazabilir misiniz?