me110390 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size fazlasıyla hak veriyorum. İlk zamanlar bende çok severek kullanıyordum. Ama ESET kurduktan sonra ortaya çıkan virüslerden fark ettim ki, sadece kullanım kolaylığı bakımından ideal bir uygulamaymış. Her geçen gün yeni bir Antivirüs çıkmakta. Bende bu marka artışından nasibimi kararsızlık olarak aldım. Şimdi bir çok yorumlardan okuduğum kadarıyla tercihlerin çoğunluğu AVG den gibi görünüyor. Yardımınıza ihtiyacım var. AVG gerçekten iyi mi ? Yoksa sürü psikolojisi mi ? İçimdeki ses Tecrübe diyor. Vereceğiniz cevap gerçekten benim için çok faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim..
Ücretsiz bir antivirüs yazılımından çok fazla beklentiye girmemek gerek. Ücretsiz antivirüslerin, antivirüs veritabanı bile farklı olabiliyor bu veritabanı daha az sıklıkla güncellenen bir yapıda oluyor, bunun dışında anlık koruma gibi konularda da ücretsiz versiyonların zaafiyetleri olabiliyor, virüs veritabanında olsa bile anlık koruma ve sezgisel tespit özellikleri yeterli olmadığından virüs tespit edilemeyebiliyor veya iş işten geçtikten sonra tarama yapınca ortaya çıkabiliyor.

Gerçekten bilgisayarınızda önemli verileriniz varsa mutlaka lisanslı bir koruma yazılımı kullanın. Avgde maalesef avast yolunda ilerlemeye başladı, avira daha uygun bir tercih olacaktır ücretsiz seçimlerde. Lisanslı bir antivirüs alacaksanız mutlaka internet security şeklinde olan versiyonları tercih edin, bu versiyonlar içinde hem antivirüs hemde internet üzerinden gelebilecek virüslere veya diğer zararlı yazılımlara karşıda toplu bir koruma sağlamakta.

Ben 5 yıl kadar kaspersky kullandım lisanslı olarak ancak, bilgisayarın kaynak kullanımında bazen dengesizlik yarattığı için internet trafiğinide yavaşlattığını hissettiğim için kaspersky kullanmayı bıraktım 1 senedir norton 360 kullanıyorum, çok memnunum.