Bahsettiğiniz şeyin özgün içerik - tasarım kıyaslamasıyla pek bir alakası yok. Özgün içerik metin bazlı bir gereksinimdir. Sitenizdeki yazıları özgün girerseniz ona göre sitenizin değeri artar. Video sitelerinde özgün içerik dediğiniz şey yok. Orada bir video etrafındaki etiketler ve başlık üzerinden giden bir drum söz konusu. Başka SEO seçenekleriyle site sıralamaya sokulur.
Tasarım kişiden kişiye değişen birşey. Sizin beğendiğiniz tasarımı başkası beğenmeyebilir. Siteyi bunu baz alarak değerlendiremezsiniz. Kaldı ki Google da arkadaşların dediği gibi tasarıma bakmaz. Sayfa temiz kodlanmışsa bütün siteler aynıdır.
Emeğe saygı kaygısını da anlamadım. Çalıntı içeriği sırf kendi sunucusundan kendi çevirmenine para verip izletince emeğe saygı mı gerekiyor. Adam zaten kendisi emek hırsızı. Ha o emek hırsızı da biz izleyince çok mu temiziz tabii ki değil. Ben de izlemek istediğim dizilerin bölümlerini illa ki o tip sitelere girip izlemek zorunda kalıyorum çünkü ingilizceye o kadar hakim değilim. Olsam açar yayın günü internet üzerindeki orjinal yaınını izlerim.
Kişisel olarak estetik kaygım olmakla birlikte benim için öncelik kolaylaştırıcı olmasıdır. Şu an izlediğim sitenin tek elle tutulur özelliği benim için yeni bölüm düştüğü an mail adresime bilgi göndermesi. Linke tıklayıp direk sayfaya girip izleyip çıkıyorum. Zaten izlediğim diziler belli. akvimleri de belli. Benim için önemli olan o site için tasarımdan ziyade işlevsel oluşu. Onu da site harici bir şekilde yapabiliyor zaten.