Biraz iddalı bir başlık oldu.Bugüne kadar bu sözün doğruluğunu anlamamıştım.
2008 yılında izlemeyi bıraktığım bir dizi serisini tekrar izlemeye başladım.Şu an 2.sezondayım. xx.net diye bir diziden izliyorum,fakat xx.netin koyduğu dizilerde, lütfen diziyi kaynağından izleyiniz,(kaynak,yy.com) yazıyordu.Birkaç bölüm izledim her defasında dizi başlarken lütfen diziyi kaynagından izleyiniz diyordu.Neyse dedim bu bölüm de bitsin, yy.coma gireyim dedim.yy.coma girdim, diziyi buldum,yy.comda diziyi bulana kadar 20 sn geçti, xx.net.da bu süre 15-13 saniyeydi,yy.com'un tasarımı gözüme hoş gelmedi,xx.nette diziyi izlerken sanki kendimi evimde hissediyordum.yy.com , videoyu kendileri upload etmiş olmalarına ragmen bana bu hissiyatı veremedi.Yani binlerce ettikleri video uploadı vs vs, bir arayüz yüzünden harcanmakta.
Burda bazılarınız '' her ne şekilde olursa olsun emeğe saygısızlık, diziyi kaynagından izlemelisin '' vb laflar edicektir ama burda anlatmak istediğim nokta, bu sektörde gerçekten tasarım, arayüz özgünlükten önde geliyor.xx.net videoyu,açıklamaları ve hatta tagları bile botla çekmesine rağmen ben xx.netten izlemeye devam edeceğim çünkü; bana o ilk görüşteki sıcaklık hissiyatını tasarımı ile verdiler.
Belki benim gibi düşünen birçok kişi bir dizi izlemek istediğinde adres çubuguna, kopya oldugunu bile bile, kaynak onlara ait olmadıgını bile bile direk site adresini yazıp giricek.
Bazen bu bölümde birkaç konu görüyorum, içerik özgün ama kopya içerik benden üst sırada( backlink,hacklink vb olayları saymıyorum).İşte bunun nedeni ziyaretçinin siteyi sevmesidir.Sitenin, aldığı kopya içeriği arayüze ne şekilde yerleştirdiğidir.Sayfadaki açıklama, video yeri ve tag tablolarının uyumluluğudur.
Sadece anlatmak istedim arkadaşlar, umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.