2 haftalık bir sitede deneme yaptım. Site o kadar kısa sürede 3K'ya kadar Alexa'da geriledi. Full özgün içerik ve kategorindeki sitelerde tanıtım ve bilgi paylaşımı yaptım. Hiçbir Google politikasına aykırı çalışma yapılmadı. Ücretli de hiçbir çalışma yaptırılmadı. Tamamen kendi bilgi birikimimle... 10 gün önce yazdığım içeriklerden hala ziyaretçi geliyor ama hit sitenin geldiği noktaya göre çok komik bir yerde. Yani 2K site var ama neredeyse 200 tekili bulmuyor hit. Rekabet var olan bir kategoride açtım orası ayrı ama içerikleri nasıl yapılır ve işin incelikleri hakkında bilgi talep edenlere göre hazırladığım inceleme yazıları ve çoğu haberi daha yabancı kaynağında yeni çıkmışken dakikalar içinde çevirip belki ilk türkçeleştirenlerden olduğum yazılar da var. Adsense gelirini söylemiyorum bile. Yok çünkü öyle birşey. Reklam yerleşimlerini oldukça temaya yayıp, ziyaretçiyi de usandırmayacak şekilde kullanmama rağmen hit az olduğundan tıklama da yok gibi birşey.
Anladığım şu ki para parayı çeker sözü doğru. Siteyi kaliteli içerikle doldurmak yetmiyor. İnternette kişilerin açtığı siteler artık gelir getirmiyor. Ekip varsa ve sosyal medya kanallarında (Youtube Kanalı gibi) hedef kitlenin sizi görüp yazabildiği bir altyapı yoksa istediğiniz kadar yazı inceleyin, haber özgünleştirin...
Özellikle bu çok platformlu uygulamalar çıktıktan sonra artık insanlar okumaktan ziyade görerek ve duyarak bir şeylerden haberdar olmak istiyor.