Öncelikle konuyu hangi kategoriye açsam bilemedim. Bir kusurum varsa affola. Rahatsız olduğum ve birçok arkadaşında rahatsız olduğunu düşündüğüm bir meselem var. Uzun sessizlik dönemimden sonra birkaç aydır forumda yeniden aktif olarak ticaret yapmaya başladım. Bu ticaretlerde genelde alıcı konumundayım ve 1-2 istisna dışında tüm alışverişlerimde peşin olarak ödeme yaptım. Buraya kadar bir sorun yok. Mesele bundan sonra...
2 ay önce forumdan bir arkadaşa makale işi verdim 4 günde göndereceğini söyledi söz senettir dedim ücretini ödedim. Aradan 1 hafta geçti arkadaştan hiç ses çıkmayınca mail atıp durumu sordum. Elimde çok iş var onun için gecikti kusura bakmayın "Ticarette olur böyle şeyler" diye cevap yazdı. Öyle yada böyle 2 haftanın sonunda 4 günde teslim edilecek olan makalelerimi aldım. Aradan 1 hafta geçtikten sonra yine makale lazım oldu ve forum dışından görüştüğüm bir arkadaşa daha iş verdim yine peşinen ödemesini yaptım. Üstüne basa basa yazıların acil olduğunu belirttim. Yine benzer sorunları yaşadım durumu sorduğumda aldığım yanıt yine "Ticarette olur böyle şeyler" oldu. Şu anda ise 1 haftadır bekleyen geri ödemem ve bir arkadaştan 3 gün sözüyle aldığım ve 10 gündür gelmeyen bir backlink alışverişim var. Tüm bunlar üst üste benimi buldu yoksa genel durum böylemidir bilmiyorum ama "Ticarette olur böyle şeyler" cümlesinden tiksindim artık. Onun için diyorum ki yok kardeşim yok ticarette olmaz böyle şeyler. Bu senin ve senin gibi plansız programsız iş yapanların uydurduğu bir şey. 7 yıldır burada iş yapıyorum tek kişiye kurmak zorunda kalmadım ben o cümleyi. Çünkü beceremeyeceğim hiçbir işe girmedim. Şimdi ya bu insanlar aç gözlü ya da umursamaz. Neyse gerçekten çok bunaldım bunlar yüzünden ve artık bende planlayamaz oldum hiçbir şeyi. Bir sinirle yazdım tekrar hatam varsa affola.