Selamlar,
13" Macbook Air Retina alacağım. Karar veremediğim konu şu;
İnternet üzerinden Apple kendi sitesinden mi alayım YOKSA Teknosa, Bimeks, Vatan gibi gidip bir mağazadan mı alayım?
Fikirler nelerdir?
Nisan ayının başında mac mini sipariş etmiştim apple store`dan ürün beklediğim gibi gelmedi(elimdeki cihazlarla uyum konusunda).Apple yetkilisi ile konuştuğumda:"Ürünü bizim sitemizden aldığınız için 14 gün içerisinde herhangi bir sebep belirtmeden iade edebilirsiniz." demişti.Problem olmadanda cihazı iade etmiş parayı kartıma geri almıştım(2300 tl).
Diğer e-ticaret sitelerinde iade protokolü nasıldır bilemem ama apple storedan alışveriş yaptığım için çok ilgili ve çözüm odaklı yaklaşımlarda bulundular.Sanırım hizmette biraz farkılılık oluyor bir kaç defa görüşmelerimde cihazın apple store`dan mı yoksa başka yerden mi alındığı sorulmuştu.
Ki siz mağazadan almayı sormuşsunuz bildiğim kadarıyla mağazadan bizzati gidip alınan ürünlerin iade durumu çok sancılı oluyor.
Tavsiyem bizzat apple ile muhattap olun apple storedan alın araya başka şirket sokturmayın.Apple`ın ilgisinden ve desteğinden memnun kaldım fakat maalesefki cihaz bana göre değildi.İleride yine apple bilgisayarlarından almayı düşünüyorum imac yada macbook pro olabilir.
Cihazınız şimdiden hayırlı olsun