Kesinlikle katılıyorum YGS'de tek olay sınava rahat girebilmek 5 ayda bir tek fende 30'u geçemezsin (meslek lisesinde olmanıda göz önünde bulundurarak söyledim) onun dışında iyi hazırlanırsan gayet yeterli bir süre , fakat asıl sorun 3 ayda LYS
YGS zannettiğiniz kadar basit bir sınav değil. Bu sene sınava girdim ve piyasadaki çözdüğüm bazı denemelerden 40-45 net düşük yaptım. 2015 YGS gibi zor bir sınav olursa 3 dersten 30 neti geçen zaten ilk 5000'e girer bu da Türkiye derecesi sayılır ve meslek liseli için hayal gibi bir şeydir.
@By_tozi Çok fazla paragraf çözüp kitap oku dil bilgisi fazla çıkmaz zaten bu yüzden kitap okumak ve paragraf çözmek çok önemli ama dil bilgisini de tamamen ihmal etme bir soru bir sorudur.(Bu sene 4 soru çıktı dil bilgisinden)
Tarih, coğrafya ve felsefeden konuları ayrıntılarıyla ezberle. Ayrıntılardan çok soru çıkıyor konuları kabataslak bilmek bir şey ifade etmiyor. Çok fazla konu çalışman ve test çözmen gerekiyor. Konu anlatımı için MEB kitaplarını tavsiye ederim. Test içinse tek bir yayınevi çözme birkaç yayınevinin kitaplarını bitir. Çünkü hiçbiri ÖSYM sorularına benzetemiyor.