YILMAZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba. İlan sitelerinde ilanarın süresi bittiği için bir süre sonra yayından kaldırılıyor. Bu yayından kaldırılan ilanlar silip ilan adresine ulaşılmaya çalışıldığı zaman 404 hatası mı verdirmeliyiz yoksa yayında kalkan ilanlara ulaşılmaya çalışıldığı zaman bir adres mi yönlendirmeliyiz. Veya hiç ellemeyelim ilana ulaşılmaya çalışıldığı zaman sahibinden vs. gibi bu ilan yayından kaldırılmıştır mesajı mı vermeliyiz.

Hangisi mantıklı yada siz hangisini tercih edersiniz
Adresleri silmek yerine görünür bir yere ilan süresi dolmuştur gibi yazılar yazmak ve benzer ilanlar için tıklayın tarzında link vermek en doğrusu olacaktır.

Webmaster2014 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam film sitem var temasını değiştirsem google sıralamalarım etkilenirmi yani zarar görürmü ? birde hitlerimde düşme olurmu ?
Ayretten bir alt sayfayı facebook'ta 30-40 sayfada paylaşım yapıyorlar bunun google sıralamalarında etkisi varmıdır?
Artadabilir azaladabilir. Sitenin kullanım kolaylığı olsun, hızı olsun, kodlama yapısı olsun etkiler.
Kesinlikle kısa vadede olmasa bile uzun vadede etki eder.

cthrag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim iki sorum olacak,
birincisi sıralamada yükseltmek için tanıtım yazısı veya backlink almam şart mı ? şimdiye kadar doğal olarak oluşmasını bekledim ancak pek bir değişiklik göremedim.

ikincisi wordpress sitelerde yazı linki nasıl olmalı ? bir çok site başlık+konu numarası+html şeklinde kullanıyor.

şimdiden teşekkürler.
Her kategoride şart değil, site marka ise reklamlar ile biliniyorsa ya da sosyal ağlarda yayılıyorsa bu siteye backlink alınmaz. Doğal olarak oluşabilecek durum yoksa bir miktar backlink alıp biraz hitlendirip sonra doğal olma olayını izlemeliyiz yine olmuyorsa yine backlinke devam edilmeli.

Wordpress site olsun olmasın aşağıdaki kullanımlar uygundur ama geçen gün detaylı bir blog yazısı okumuştum, URL yapısına gelene kadar halledilmesi gereken o kadar çok şey olduğunu söylemişlerdi ki. URL yapısı 10000'de 1 etkiliyordur.

"siteadi.com/konu"
"siteadi.com/konu.html"
"siteadi.com/konu-numara"
"siteadi.com/konu-numara.html"
"siteadi.com/istediginbirsey/konu"

ocaglayangil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3Haftalık yeni siteme xyz filmini eklediğim zaman xyz izle aramasında googleda üst sıralarda çkıkıyorum tabi zamanla düşüyor sonra neden acaba?
Bunun tek sebebi yeni site olması.

MyHosTcuM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google yeni sitelere bi jest yapar. Sonrasında site içi ve dışı olmak üzere tüm kriterlere bakarak sıralamanı belirler.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:54:15 -->-> Daha önceki mesaj 10:49:29 --

1. Seo sadece bakclink tanıtım yazısı vs değildir. Googlenin bilinen 300e yakın kriteri vardır. Fakat genelde Seo'cular bunu site içi ve dışı olmak üzere 2'ye ayırırlar. Örneğin site içi optimizasyonda w3c ( Çok fazla önemsenmez fakat ben önemsiyorum) hataları giderilmesi bile google nezdinde kriterdir.

2. sonu html değil dizin olacak şekilde olması daha makbul olduğu söyleniliyor.

Hocam kendi konunuzu açıp sorulara cevap verebilirsiniz.