affedilmeyen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bildigim kadarı ile e faturanın bahsettiğiniz işlemler ile bir alakası yok ve işinize yarayacak bir sistem değil diye biliyrum.

tekrar söylüyorum emin olmamakla beraber bildiklerimi paylaşayım.

ben vergi mükellefiyim teknoloji alanında bir işyerim mevcut ve alım yaptıgımız firmalarda e faturaya geçmemiş müşterilerimizin geçiş yaparak bize bilgi vermesi gerekmektedir diye bir ibare gördüm. bunu alışveriş yaptıgım firmaların muhasebecilerine sordugumda sizinle bir alakası yok dediler kendi muhasebecime sordugumda ise bunun belli bir ciro üzerinde alışverişi olan kişilere özel oldugunu söyledi.

yıllar öncesinde eczane sektöründe çalışırken ilaç firmalarından ilaç alımı yaptıgımızda bize fatura gelir bu faturaları tektek sisteme giriş yapar hem ciro hemde stok takibi yapardık daha sonra firmalar efatura sistemine geçti ve bize faturalar hem kağıda basılı olarak gelmeye hemde internette online olarak gözükmeye başladı bu bizim şöyle işimize yaradı gelen faturaları tektek girmiyor artık direk internetten sistemden çekiyorduk ve otomasyonlu programda faturalar bizim sistemimize girmiş oluyordu bize bu işin hayrı zamandan tasarruf oluyordu devlete faydası ile fatura giriş çıkışlarındaki yanlışlıkların ve kaçakçılıgın önüne geçmek idi. öyle tahmin ediyorumki bu sistem şuanda belli sektör firma ve cirolardaki işyerleri işyerleri için zorunluluk haline geldi.

daha basit anlatmak gerekirse. sen bir mal aldın faturayı muhasebeleştirmedin ama fatura kesen firma efaturadan sana kestigi faturayı giriş yaptıgı için senin bu faturada herhangi bir usulsüzlük yapma şansın ortadan kalkıyor. böylece bir süre sonra kagıt fatura olayı tamamen kalkmış olacak ve digital faturaya dönülecek devlette internetten aldıgın sattıgın faturaları kolaya görebilecek.

bir başka açıklama yoluda şu olsa gerek doktora gittin sana bir reçete yazdı ve eczaneden ilacını aldın. artık doktora gidince sana bir reçete deil sadece bi şifre veriyor ve eczane o şifre ile senin reçeteni görüyor. bunun fatura mantıgında olanı mal aldın şifren ile girip faturanı görebileceksin sen ve muhasebeci tektek sisteme fatura girişi yapmayacak ve sistemden otomasyonlu programları ile direk çekecek. herşey kayıt altında olacak.
Aslında benimde demek istediğim bu, örneğin ben ukash-paypal bozdurmadan falan ayda 300-400 TL site alım-satım, makale falan 300-400 TL Toplamda 800-1000 TL para kazanıyorum diyelim, bunun vergisini nasıl verebileceğiz ki bankada sorun cıkmasın?

Muhasebeci ve şirket falan gerekiyorsa o zaman bu işler gerçekten sıkıntı haline gelir. Fakat bireysel satışlar için fatura gibi bir sistem çıkarsalar da bizde o yöntem ile her satışta o satışa özel fatura keserek vergisini ödesek ne kadar iyi olurdu. Araştırdığım kadar da böyle bir sistem yok, illa şirketin olacak