Sessiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tşkler alkadraz alakan için sagol dediğin gibi bütün siteleri inceleyip kendi analizi üzerinden geçirip bunlarada bir değer verip karşılaştırma yaptıgını düşünüyorum. Örneğin googledeki sıralaması vs dikkat ettim biraz araştırdım sıralamada iyi hit alanların kötü linki dahi olsa spam score skoru göstermiyor. Yani spamsın demiyor link olayları çok onemli bir sitenin yüzünden site ceza alabiliyo malesef en iyi sonuçları trust değerine göre bence moz veriyor genede bunuda atlamamak lazım. Trustrankı sağlam olanlar daima link türevi çok ve hit alan sitelerinki yüksek oluyo bunu bildiğiniz siteleri sorgulayarak görebilirsiniz.
Aynen hocam bu skor puanları sadece ufak bilgi kırıntısı olarak görmek lazım. Yol haritanızı bu araçlardan çıkan sonuça göre yapmak sıkıntı yaratabilir bence.Bir web sitesinin başarısını 1/2 etmenle ölçmek web sitesine haksızlık etmek demek olur bence. Tabi bazı durumlar istisna. İnternetin babalarından "Vint Cerf" ve dünya yapay zeka kralı "Peter Norvig" google çalışanları arasında .Şimdi duruyorlarmı bilmiyorum gerçi. Yani google her yaptığı çalışmada ve üründe bilgisayar bilimleri, elektronik, matematik kullanıldığını görüyoruz.Geliştirilen bi algoritma kullanıcı deneyimleri izlenerek sürekli özelleştiriliyor. Yani bu adamlar 1/2 etmenle ölçüm yapmazlar kesinlikle bunu iyi anlamak lazım. Tabi şunuda unutmamak lazım yılların verdiği tecrübe ve bilgi birikim ile şunu söyleyebilirim WEB'TE DEMOKRASİ İŞE YARIYOR