Kendimden örnek vereyim. 600 TL maaş ile çalışırken bilge adam kursuna gittim.(sen gitme) Sonrasında iş bulamadım, evde 6 ay sitelerimle ilgilendim. Çok alakasız gidip teknik ressamlık yaptım. İşe devam ederken web işlerinde ne olursa başvuruyordum. Tasarım, kodlama içerik girişi vs vs... Sonra 2 farklı yere girdim. Birinde 2 gün çalışıp kovuldum. Diğerini ise ben ilk gün kaçtım. Sonra 50 KM uzakta bir şirkete girdim. Git gel 100 km. Günde 2 saat yol gidiyordum. Günde 6 araç değiştiriyor 4 saat yol gidiyordum. Aldığım maaş bin tl.. 2 sene sabrettim. Şu an arabamla işe gelip gidiyorum. Maaşımı söyleyemicem ama sadece benzine 800 TL para veriyorum.

Diğer bir örnek ise kuzenim oda benden özenip bilge adama gitti. Full paket aldı ne var ne yok 8-9 bin tl para verdi. Bir gazete firmasına girdi. İçerik giriyordu. Sıkıldım diyip çıktı işten, bir daha da iş bulamadı. Şu an cam firmasında taşeron işçi olarak 1100 tl maaş alıyor.

Önüne çıkan fırsatları iyi değerlendir ve yılma.

İlk bu işe girdiğimde lise mezunuydum. Şu an yüksek lisansım bitmek üzere ve 32 yaşındayım. Hiç bir şey için geç değil