osmanbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ifade ettiğim taktik, geleceğe yönelik güvenle ilerleyebileceğiniz bir yöntem.
güncellemelere takılmazsınız, zaman alır ama attığınız adım güvenli olur.

bir güncelleme olduğunda kaç sayfa gerilemişiz diye bakmak zorunda kalmazsınız. insanların genelinin yaptığı şeyler bir sonraki güncellemede cacığa dönüyor.

yıllardır uğraşıyorum bu sektörde, herkes yorum backlink alırken ben "tanıtım yazısı alın, özgün tanıtımlar yaptırın bloglarda" diyordum.

tanıtım yazıları başladı, "tanıtım yazısı satmak için açılmamış sitelerden tanıtım yazısı alın" dedim.

insanlar mevcut blog sahipleriyle kendileri iletişme geçerek tanıtım yazısı yayınlamaya başladı, bir kısmı hala daha r10 gibi platformlardan tanıtım yazısı alır ama geçti. link çıkışı fazla olan siteleri open site explorer bile spam score ile tesbit edebiliyorken google ın edemeyeceğini düşünmek saflık.

şimdi bize lazım olan şey şu link alımı için ( etkisi güçlü olacak linkleri kastediyorum ) :

- alakalı sektörde site olacak
- ücretsiz bloglardan açılmış olmayacak
- içeriği özgün ve yeterli ! olacak ( paravanlara 3-5 yazı atmakla olmuyor )
- kategorilendirmesi ( içerik yapılandırması ) mükemmel olacak

böyle bir siteyi "sektörel" sitelerde bulma imkanınız sıfır. olsa da size neden link versin kendisi iş yapıyor.

bu yüzden biz açmalıyız ve bu konudaki detaylara dikkat ederek bu işleri yaparak profesyonel seo danışmanlarına iş vererek bu siteleri 3. sayfaya sokmalıyız.

bu taktik de bir zaman sonra körelir diyemiyorum. çünkü, zordur, herkes beceremez, zaman ister ve insanımız ne şanstır ki geneli itibariyle tembeldir.

şöyle hayal edin : 1 sene sonra 5-6 bin tl lik maliyetle "endüstriyel mutfak" gibi bir kelimede google'da ilk sayfada olabilirsiniz. Adsense'den kazanmak isteyen için saçma sapan bir çalışma olur bu. E-ticaret yapacak insanlar içinse muhteşem bir fırsat.
Bu yabancıların çoğu eğitiminde geçtiği bir konu...kendi gizli pbn ağınızı kurun ama relative olsun..ilişkili domainlerden ilişkili içerikle sıralama yükseltmek..

peki bir soru bu dediklerini, harika DA ve PA değerine sahip domainlerle yapılırsa ne olur örnek dsdasdas.com harika bir da ve pa değerine sahip..ve spam backlink yok..sonuç ne olur sence?