Hellscream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar. İki konuda yardımınıza ihtiyacım var.

İlk olarak, yatay uzayan bir sprite'ım var. Her biri 36x36 boyutunda 11 adet kare yer alan 396x36 (36 yükseklik, 396 genişlik) boyutunda bir sprite.

Bu sprite'ta her bir kare için background-position kodu nedir acaba? Bu konuda pek iyi değilim de.

İlk kare 0px 0px, ya sonrası?

İkinci olarak, sitemde PageFair (Adsense ile birlikte kullanılabilen bir reklam hizmeti) adlı reklam hizmeti kullanıyorum. Reklam alanlarına normal Adsense kodu yerleştirdiğimde otomatik olarak ortalanıyor (kullandığım tema sayesinde olsa gerek). Ancak PageFair reklamları <center></center> kodu eklenmeden ortalanmıyor, sola yaslanıyor.

<p style ve <div style ile text-align: center kullandım olmadı. Mecburen artık geçersiz olan <center> ve </center> kodlarını kullanıyorum.

Bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var. Eski geçersiz kodları kullanmadan nasıl ortalayabilirim?
Merhaba hocam,

Css sprite özelliği için kullanmanız gereken yöntem şu şekildedir ;
Örneğin bir listeleme yaptığınızı varsayarsak li'lere sprite edilmiş resmi background atarsınız her bir li'ye class atayıp css kısmından atadığınız classı background-position komutuyla sağa ve sola oynatabilirsiniz. İlk değer sağa ve sola gitmesini, ikinci değer ise yukarıdan aşağıya doğru ilerlemesini sağlar.

Reklamı Ortalamak Konusuna Gelirsek ;
Bir Kapsayıcı divinin içerisinde o reklamı ayrı bir dive yerleştirip sabit yükseklik ve genişlik vererek margin:0 auto; derseniz tam ortalanır eğer hala ortalanmıyor ise margin-left veya margin-right komutlarıyla manuel olarak elinizle ortalayabilirsiniz.
Umarım Yardımcı olmuşumdur.

İyi Çalışmalar.