sektörel sitelerde güncelleme mantığıyla bloglarınki aynı tutulamaz.
benim sektörel siteler için tavsiyem biraz tuzludur ama kazandırır.
siz adsense gelirli site sahibi değilsiniz. her sattığınız üründen iyi karlar kazanacaksınız üstleik endüstriyel ürünler bunlar. kimse 1 tane alıp bırakmaz. ya otel ya restaurant kuruyorlardır dünya kadar ürün alacaklardır. milyarlarca kar edebilirsiniz 1 tek müşteriden. o yüzden blogundan 3 kuruş kazanmak isteyen insanların taktiklerini kullanmayın.
domaininde mutfak, endustriyelmutfak, sanayitipimutfak vb. geçen 5 adet site kurdurun, tasarımları farklı olsun her birinin en az 50 özgün sayfası olsun. ürün tanıtım vs. Her bir site farklı bir A Class ip'de bulunsun.
5 farklı seo uzmanıyla anlaşın ve her birine bir site verin ve bu siteyi "endüstriyel mutfak" "endüstriyel mutfak ekipmanları" gibi kelimelerde 3. sayfaya getirmelerini isteyin.
3. sayfaya getirmek için çok zorlanmayacaklardır. site başı 500-1500 tl aralığında bir fiyat vereceklerdir size. bu 5000 tl demek, site yapımı ve içerikleriyle birlikte 6000 tl diyelim.
elinizde 5 adet google da en önemli kelimenizde 3. sayfada site var. 3 er hafta arayla Ana sitenize bu sitelerin ana sayfalarından teker teker farklı kelime gruplarıyla link verin.
Ör:
Emin Endüstriyel Mutfak
Kaliteli endüstriyel mutfak malzemeleri
Sanayi Tipi Mutfak Ekipmanları
www.eminmutfak.com
Endüstriyel Mutfak
Bu sizi, %70 oranında google'da ilk sayfaya taşıyacaktır. %30 ihtimalde 2. sayfa başlarına. ilk sayfa rekabetini bilemiyorum.
2. sayfaya gelmiş olsanız ne olacak. satışlarınız artacak. artık nasıl bir seo çalışması yaptırmanız gerektiğini biliyor olacaksınız. 2 site daha yaptırıp 1 ay sonra ana sitenize link verin onlara da spam olmayan seo çalışmaları yaptırın vs.vs.
Ana sitenize, haber sitelerinden link ALMAYIN
Ana sitenize, BLOGlardan tanıtım yazısı ALMAYIN
Bunları google 2. ve 3. sayfada bulunan siteleriniz için alın.
Bu taktik masraflı gelebilir. Site sayısını azaltarak masrafları kısabilirsiniz. Ama devamlılık istiyorsanız, düşüşler olmasın diyorsanız taktik budur.