Yeni çıkan kanunla spam mesaj gönderenlere 75 bin liraya kadar idari para cezası veriliyor. İlk olarak bir tencere tava firmasını şikayet ettim. Bugün de hostazor.net adresli host firması(firmaya da pek benzemiyor gerçi) mesaj atmış. Yarın şikayet edeceğim. Bakalım minimum 4 bin lira ödemek zorunda kalınca bir daha mesaj gönderebilecekler mi.
İlk olarak şikayette netice kazanılır ise 5000 TL ceza ödenir.
Bundan öteye daha uygulama usül esası çıkmadı onun için uzarda uzar.
Ayrıca denetimci kuruluş belli değil.
Yani arkadaşlar bu kanun yürürlüğe girdi fakat uygulayıcı kuruluş bile belli değil.
Tabi bu kanuna göre aradan 1 yılda geçse geriye dönük ceza kesebilir devlet.
Tabi sizlere gelen e-mail, mesaj vs. gibi bildirimlerin gelmemesini içeren bir telefon kaydı ve reply edilmiş bir mail kayıtını alıp şikayet edin.
Normalde 3 gün içinde rahatsız edilen kişiye olayın tekrarında şikayet hakkı doğuyor.
Tabi yukarıda dediğim gibi daha uygulama usül esası yok ortada onun için pek birşey diyemiyorum.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:04:23 -->-> Daha önceki mesaj 17:02:04 --
Ayrıca o CD - DVD satanlara bugüne kadar ulaşamadım nedense bir türlü özellikle şu berlin diye biri mail atıyor ama bana gelmiyor bir türlü şirket mailine ara sıra düşüyor. Adama ulaşsam merak ettiğimden neden telefon koymadığını soracağım bayada uzun bir metin hazırlamış.