İlacı kullanıp tekrar başlayanlar olmuş zaten benim bir arkadaşımda bu ilaçla bıraktı ama geri başladı. İşte vurgulamak istediğim noktada bu tekrar başlamak istersen başlarsın ilaç ile bırakmanın fazladan bir faydası olmayabilir, zaten bu yüzden size sordum ilaç nasıl bıraktırıyor diyerek.
İlk günlerde sigara içme isteği had safhada olduğu için bırakmak istediğimizde başarısız oluyoruz ancak ilaç yardımcı olabilir ama daha sonra kararlılık çok önemli. Bırakamıyorum diyorsun aynen bende de bu şekilde, hasta falan olduğum zamanlar canım fazla istemiyor bu bahane ile içmemeye gayret edip bıraktığım zamanlar oldu, aslında bu süreci devamlı yaşayabilsek eminim eninde sonunda başarılı bir şekilde bırakabiliriz.
İlacı bir kaç sefer kullananlar da olmuş, işin birde bu yönü var. Örneğin 90 gün boyunca sigara içmiyor daha sonra tekrar başlıyor ve tekrar ilaç alıyorsun. Bu şekilde ilaca güvenerek bile sigarayı tekrar içenler olmuştur eminim, bu aşamadan sonra sigaraya olan bağımlılık yerini ilaca bağımlılığa bırakıyor.

Fazla mı abarttım yoksa.
Şimdi ilaç hakkında ki yorumlara baktım şu yorum dikkatimi çekti.
"merhaba,benimde eşim yaklaşık 15 yıldır sigara iciyor.son bir yılıda sigarayı bırakmaya çalışmakla geçti. son bir yılda 4 kez champix kullandı. her defasında 1 2 ay sonra başlıyor. sonuncusuna yeni başladı ama ben ilacın zararlarından çok korkuyorum. doktara gitmeyede ikna edemedim. aranızda bu kadar sık kullanan ve herhangi bir zarar gören var mı acaba?"
Kararlilik önemli nede olsa ilac biraktiriyor mantigiyla birakanlar birakmis sayilmiyor benim dusuncem bu illetden bir kurtulayim ilelebetbdaha agzima surmeyecegim. Evet ilacin cok fazla yan etkilerinden bahs etmisler hatta bana her diler bile kalp ritim bozuklugundan sirf sigaradan kurtulmak icin kalp ritim bozuklugunu dikkate almadan gidip kendi cebimden parayla ilaci aldim sigarayi birakmaya cok kararliyim doktor yüzüm baka baka bu ilaca senin kalbin dayanmaz dedi ben oradan cikip aldim kullaniyorum herseyi goze qlmisim yani sadece sigarayi birakmak icin bu kararliliga sahip olmaniz lazim cok yakinda cocugum olucqk kendimi motive ediyorum ben ayda 350tl sigaraya veriyorum ayda 350tl cocugum icin birseyler yapsam veya bir heaap acip yatirim yapsam bu sekilde motive olucak seyler bulman lazim köy ndi dusuncem.
Huawei mate 7 cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi. Yazım hataları olabilir.