12 Eylül iyiydi, 13 Eylül kötüydü.
78-80 dönemindeki siyasal kavganın (sağ-sol) artışı aslında gelecek müdahalenin zeminini hazırlıyordu. Bilerek göz yumulan, müdahale edilmeyen, bir sizden bir bizden diyerek çeteresi tutulan ölümlerin artması bu müdahaleye zemin hazırladı.

12 Eylül bir çok olayı bıcak gibi kesmişti de 13 eylül ve sonrası yaşananlar türk insanlık tarihinde leke olarak kalmaya devam edecek. Yaklaşık 10 yıllık bir yönetim, hazırladığı anayasa, açtığı-kapattıgı kurumlarla artık siyasetçiydi ve türkiyeye yön veriyordu.

Uzatmayalım, %92 sinin evet dediği bir anaysa var önümüzde, bu anayasaya oy kullananların %50si halen yaşıyor ve oy kullanıyor. kim oy verdi diye sorduğumuzda valla ben oy vermedim diyorlar.
Sanki bu muhabbeti AKP içinde özellikle ilk seçimlerde görmüştük.

Kısaca, Yanınızdakilere iyi bakın not alın papuclar dama atıldığında, ülkede pkk-alevi-suriyeli vb iç savaşlar yaşandığında (ki tohumlar atılıyor her zaman ki gibi) valla ben oy vermedim diyecekler. 1980 lerde oy kullanan %92 yi bugun bulamıyorsak, yarın %52 yi hiç bulamayacağız piyasada. Ve inanın senden benden daha fazla kötüleyecek, kötü gidişatı bugün desteklediği adamlarda bulacaklar.

Dün gömlek değiştirenler, yarın da gömlek değiştirmekte hiç bir sakınca görmeyeceklerdir.
Dün gömlek değiştirenler, yarın da gömlek değiştirmekte hiç bir sakınca görmeyeceklerdir.