Merhaba.
Cpu Dual Xeon İşlemci
Hdd 1 x 60 GB
Ram 4 GB
Trafik 3000 GB
cpanel
litespeed
5 ip
VDS paketidir.

bu hizmeti kullanıyorum bir firmaya ait. Ancak 2-3 gündür kesintiler yaşıyorum, ve bir türlü de çözemedi(k).

Barındırıcım saldırı dedi, yurtdışına kapatalım dedi. Kapattık ancak hala devam etti ve devam ediyor dememe rağmen beni başından attı.
Sunucu optimizasyonunda problem olabilir mi? Yoksa kullandığım hosting şirketinde mi problem, yoksa gerçekten bir saldırı mı?

Sitelerimin tamamı wordpress ve cache eklentisi olarak da fastestcache kullanıyorum. Bir keresinde anlık 1400 online gördüm ve bana mısın demedi kesinti de olmadı. Şu an anlık 50 online ile bile kesintiler oluyor.

SSH'de htop sorgusunda load average: 3,58 - 3,76 şeklinde. Kesinti anında bunlar yuzde 7'ye çıkıyor.

Site normal seyrinde iken en azı 2 sn olan ve 1dk'ya kadar çıkan kesintiler oluyor.

Benim en az bu özelliklere sahip bir sunucu almam veya bu işe bir çözüm getirmem gerek.
Bu arada sitelerimde görsel oldukça fazla bu da sorguları artırıyo ve sunucuya yüke sebep oluyor. Bundan vazgeçemiyorum malesef.

Sunucu optimizasyonundan iyi anlayan, wordpress'te cpu kullanımını düşürebilen, iyi analizler yapabilen veya ben senin isteklerini karşılarım gel firmamla çalış diyen varsa cevabını bekliyorum.

Saldırılar olursa da bertaraf edebilecek birisi olursa memnun olurum, macera arayan değil işini yapan birisi ile çalışmak istiyorum.

Cevap bekliyorum, teşekkürler.