biraz konu dışı olucak ama godaddy den domain alıp 1 yıl sonra uzatma parasını çok buluyoruz ancak düz mantık bir hesap yaparsak x domain için ilk yıl 0.99$ gibi indirim kuponları var .com için konuşuyorum 2.20 TL ye geliyor bugunki kur ile gelecek yılda 40 TL istiyorlarsa 2 yılda toplam cebimizden çıkan para 42 TL falan oluyor en basiti isimtescil.net üzerinden bakarsak .com domain kaydı 8.5$ dolar 2.70 TL olduğuna göre 8.5 X 2.70 = 22.95 TL'ye denk geliyor .com bir domain için iki yılda ödediğimiz para 45.90 TL yapıyor böyle baktığımızda bile 5-6 TL bir kar etmiş oluyoruz. Yani bu mesajı yazmamdaki sebep şuydu konu sahibini hedef alarak değilde genel olarak godaddy yenilemelerde fahiş ücret alıyor vb yorumlar yapılıyor bende diyorumki diğer firmalarda 2 yılda aynı parayı alıyor kayıp yok yani.
Benim arkadaşımın bir domaini var bende ilk yıl ns den kayıt etmiştim 1.5 - 2 TL ye falan sonra onu yine 2 tl ye falan godaddy'e taşıdım ordan namecheap kampanya yaptı 2-3 TL ye oraya aldım ordan tekrar 2.20 TL ye godaddy aldım şimdi yani toplamda 4 YIL için 10 TL falan bir para ya ödedim ya ödemedim. Bunu yazmamdaki amaçta şuydu firmaları takip edip kampanya anında domainleri taşıyıp firmalar arası döndermektir bu sayede 4 yıl için 10 TL gibi komik bir rakam ödüyorsunuz.