Eger host isi yapacaksaniz, amerikaya ileride E3 yada e5 ile gelebilirsiniz. Vatandas olmazsiniz, ama oturma izniniz olur.
Amerikada kuracagin LLC direkt olarak vergi vermez. LLCnin ortaklari kardan vergi verirler. Yani sen sene sonunda 1040NR dolduracaksin. Satis ustunden degil, kardan vergi vereceksin. 1-9% muhabbeti komple yanlis. Suraya bak:
http://www.irs.gov/Individuals/Inter...esident-Aliens sen nonresident (amerikada ikamet etmeyen) ve alien(amerikan vatandasi yada green kart sahibi olmayan) oldugun icin ordaki kurallarin hepsine uymak zorundasin. Her sene sonunda 1040nr dolduracaksin. Googleda 1040nr instructions diye arat. Orada karsinda vergi oranlari cikar. TRdeki gibi sabit vergi oranlari yoktur. 10-12K civari para kazanirsan, vergi vermezsin, 50K para kazanmissan, 8-9K vergi isterler. 100K kazanirsan 21-22K civari vergi odemen lazim.
Amerikadaki bir vergi mukellefinin sehir, eyalet ve federal vergileri vardir. Delewarede sehir ve eyalet vergisi 0%. Sadece federal vergi vereceksin, yani 1040NR dolduracaksin.
Hocam,
Ben size hak veriyorum vergi olayinda. Elin suriyelisi vergi vermeyecek, dukkani acacak, yanindaki 40 yiliik turk esnaf gelirinin yarisini vergi verecek. Aldiklari vergileri hizmete harcasalar, hadi bir nebze katlanirsin, adamlar hirsizlik yapiyor milletin gozunun icine baka baka.
Googleda aratirsaniz, onunuze vergi cennetleri icin onlarca kaynak cikar. Sizin icin verginin olmadigi bir ulkede sirket kurmak daha mantikli. Su konuya bakin.
http://www.blackhatworld.com/blackha...-agencies.html 1000-1500 dolar arasinda vergi cenneti ulkelerde sirket kurabilirsiniz. Bu vergi cenneti ulkelerde zaten hangi ulkenin vatandasi oldugunun bir onemi yoktur.
Hocam çok faydalı bir bilgi verdin bana Amerikada şirket kurma konusunda.Deleware üzerinde kurmayı düşünüyorum yada o ülkeleri araştıracağım.Ben bu işe düzgün bir yatırımla başlayacağım.
Zaten genelde yabancı piyasada (Amerika,Avrupa) üzerinde satış yapmayı düşünüyorum.Yani o piyasada yoğun olarak çalışmayı düşünüyorum.Türkçe site ve Türkiye üzerinde satış yapmakda işler iyi giderse ileride düşüneceğim bir işti.
Hocam vergi vermesine burayada verilirde dediğiniz gibi hizmet yok adamlarda.Verdiğiniz vergi nereye gidiyor belli değil.
Kıbrıs üzerinde şirket açmayıda düşünmüyor değilim.Hangisi daha uygun olursa artık.
Size bir sorum daha var.
Amerikada vatandaşlık almam için ne yapmam gerekiyor ? Greencard almak için neler yapmam gerekiyor ? Zaten 3-5 sene içerisinde oradaki işler iyi giderse komple oraya yerleşmek istiyorum.Ordaki sağlık hizmetlerinden faydalanmam için neler yapmam gerekiyor ?
Bunların cevabınıda verebilirseniz çok sevinirim.
Kdv ve gelir vergisi indirimleri için düşünüyorsanız batman, hakkari gibi yerlerde şirket açabilirsiniz. Örneğin medical park hastanelerinin bir çok Şubesi olmasina karşın merkezi batman da. Bununla ilgili bir yazı okumuştum. Araştırmanız da fayda var. Bu konuda bilgim yok, sadece fikir vermesi açısından yazdım.
Gene aynı kapıya çıkıyor.Kazandığımın yarısı devlete gidiyor.Yurtdışı şirket kurmayı düşünmekteyim.
Zaman ne gösterir bilinmez fakat şuan için fikrim Türkiye piyasasına girmek ve burda şirket açmak en son düşüneceğim şey.Yabancı alternatiflerden memnun kalmazsam Türkiyede açabilirim öbür türlü düşünmüyorum.