emrearas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben hosting/sunucu işi yapacağım.Sitem İngilizce olacak.Hedef kitlem Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri olacak.Tabikide Türk müşterilerimde olacak.Eyalet olarak Deleware'dan alacağım.Orda vergi oranı konusunda %1 ve %9 olarak söylendi.
Eger host isi yapacaksaniz, amerikaya ileride E3 yada e5 ile gelebilirsiniz. Vatandas olmazsiniz, ama oturma izniniz olur.

Amerikada kuracagin LLC direkt olarak vergi vermez. LLCnin ortaklari kardan vergi verirler. Yani sen sene sonunda 1040NR dolduracaksin. Satis ustunden degil, kardan vergi vereceksin. 1-9% muhabbeti komple yanlis. Suraya bak: http://www.irs.gov/Individuals/Inter...esident-Aliens sen nonresident (amerikada ikamet etmeyen) ve alien(amerikan vatandasi yada green kart sahibi olmayan) oldugun icin ordaki kurallarin hepsine uymak zorundasin. Her sene sonunda 1040nr dolduracaksin. Googleda 1040nr instructions diye arat. Orada karsinda vergi oranlari cikar. TRdeki gibi sabit vergi oranlari yoktur. 10-12K civari para kazanirsan, vergi vermezsin, 50K para kazanmissan, 8-9K vergi isterler. 100K kazanirsan 21-22K civari vergi odemen lazim.

Amerikadaki bir vergi mukellefinin sehir, eyalet ve federal vergileri vardir. Delewarede sehir ve eyalet vergisi 0%. Sadece federal vergi vereceksin, yani 1040NR dolduracaksin.

emrearas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
[/COLOR]Vergi vermemek için Cayman adaları gibi yerleri yazmışssınız.Onlara nasıl başvurabilirim ? O konudada bilgi verirseniz sevinirim.
Benim istediğim kazandığım yarısından fazlasını vergi olarak ödememek.
Hocam,

Ben size hak veriyorum vergi olayinda. Elin suriyelisi vergi vermeyecek, dukkani acacak, yanindaki 40 yiliik turk esnaf gelirinin yarisini vergi verecek. Aldiklari vergileri hizmete harcasalar, hadi bir nebze katlanirsin, adamlar hirsizlik yapiyor milletin gozunun icine baka baka.

Googleda aratirsaniz, onunuze vergi cennetleri icin onlarca kaynak cikar. Sizin icin verginin olmadigi bir ulkede sirket kurmak daha mantikli. Su konuya bakin. http://www.blackhatworld.com/blackha...-agencies.html 1000-1500 dolar arasinda vergi cenneti ulkelerde sirket kurabilirsiniz. Bu vergi cenneti ulkelerde zaten hangi ulkenin vatandasi oldugunun bir onemi yoktur.