uzun zamandır freelancer olarak çalışmıyorum ama çalıştığım süre boyunca çok şey öğrendim ve burada biraz suçlu sensin hocam.. Babanın oğlu olsa da güvenmeyeceksin.. İşe başlamadan önce depozitonu alacaksın, işin ortalarında bir miktar daha isteyeceksin, iş bitiminde demo göstereceksin ve ücreti yatırdığında programı teslim edeceksin. Güncelleme istiyorsa fiyatı söyleyeceksin, ücret çok fazla değilse hepsini peşin alacaksın ondan sonra programı yazıp teslim edeceksin.
Senin çalışma şeklin yanlış, haliyle dolandırılmaya açık bir haldesin. Hırsızın hiç mi suçu yok? Vardır elbette o yüzden onu ifşa için konu açacaksın insanlara teşhir edeceksin, varsa elindeki delilleri ortaya koyacaksın, r10 dan atılmasını sağlayacaksın. Böylece diğer insanlara yardım etmiş olacaksın. Eğer susarsan bu iş olmaz. Bu işi dolandırıldıktan sonra yapacaktın.
Not: Konuyu açan arkadaşı suçlamıyorum. *********** v.s. demiyorum, sadece varsayıyorum böyle bir durum var (şahıs önemli değil), o zaman yazılımcı çalıştığı yöntemi gözden geçirmeli.
Ertan hocam sonuna kadar haklısınız. Biz türk milleti olarak insanlara güvenen bir milletiz. Aslında ifşa etmek gerekirdi ancak ben bu arkadaşın benim selamımı almamasının sebebinin para olduğunu sonradan öğrendim. Öğrendiğimde kanıt filan kalmamıştı. Hayırlısı olsun ALLAH'a havale ettim. 200 lira öldürmezde ondurmazda.
kendi söylemesi ayıp aptallığım yüzünden 1-2 hafta uğraştığım ve saydığımda 78 kere mailleştiğim kişiden hiç para alamadım, en son bana r10 un ilk isim hakkını alan benim firmam şöyle böyle diye atıyordu. Artık yaptığım her uygulamaya direk trial ekliyorum. Tavsiye ederim.
Aynı olayları yaşıyoruz hocam devamlı. Ben programları çoğu zaman uzak bağlantı ile gösterip, paramı alıp, teslim ediyorum. Ama işte bazen işin ortasında iptal edenler oluyor. O kişilerle sıkıntı yaşamamak için kapora almamız lazım ama hiç yaptığımız yok. Dedim ya türk milleti olarak insanlara güvenen bir milletiz.
Neyse işin özüne gelecek olursak, elimde kanıt olmadığı için dahada birşey diyemiyorum ancak elinde kanıt olan arkadaşlar inşallah konuyu görürlerde altına yazarlar.
Burak Bey size kolay gelsin. İnşallah istediğiniz gibi bir yazılımcı bulursunuz.