Selamlar,

2008 yılından bu yana SEO ile ilgili tamamen kurumsal firmalara yönelik çalışmalar yürütüyorum zira "Kurumsal SEO" kelimesinin yıllarca (2008 - 2012) ilk sıradaki sahibi benim sitelerimden bir tanesi idi. Kısacası sektörel tecrübem oldukça fazla.

2008 yılında açılmış olan konu bağlantısı: https://www.r10.net/showthread.php?p=2488746
Birbirinden farklı olmak üzere birçok sektörde birçok firmaya SEO tarafında destek sağladım. Bugün r10.net SEO Danışmanlığı bölümünde konu açan pek çok arkadaş tarafından tanınırım. Kendime ait SEO sitesine son 4 yıldır içerik bile girmedim, sitesine yazmam için bir çok kez rica eden arkadaşları geri çevirdim zira "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz".

En son Google tarafından gerçekleştirilen güncellemeler öncesi saçmasapan SEO paketlerinin zararları ile ilgili bir yazı yayınlayıp ve hatta bu paketleri satan bu forumun tanınmış birkaç kişisine yanlış yolda olduğuna dair tavsiyelerde bulunarak (daha sonraları banlandılar beceriksizlikleri sebebi ile ) tamamen sektörden uzak durmaya karar verdim..

Bugüne kadar yaptığım işlerden en önemlilerinden bir tanesi bugün Oyun pazarının en büyüklerinden olan Spil Games (Agame.com) tarafından satın alınan siteler için 3 sene aktif SEO Danışmanı olarak çalışmaktı. Ki bu sektörde açık yüreklilikle ifade ediyorum, bu şekilde bir iş çok insana nasip olmadı.. Alnımın akı aldığım parayı yaptığım iş ile dosdoğru teslim ettiğimi düşünüyorum 3 yıl içerisinde yaptığım çalışmalarla.

Velhasıl kelam; konu başlığında "E-ticaret" yazdım zira son 2 senedir aktif olarak e-ticaret ile haşır neşirim. Gerek kendime ait gerekse çevremdeki insanların ilgilendiği e-ticaret siteleri başta olmak üzere sektörün hemen hemen bütün detaylarına hakim vaziyetteyim.

- Hangi sektöre girilir, hangi sektörde kar marjı tatminkar ya da hangi alanlarda ilerlemeli..

- Hangi yazılım firması ile çalışmalı, hangi yazılım tercih edilmeli, tasarımın önemi, hangi ödeme aracı kullanılmalı gibi bir çok sorunun cevabını çok net verebileceğimi düşünüyorum zira bugün sektörde en çok yazılım satışı gerçekleştiren bir firma sahibi ile yüz yüze görüştüm "SEO" adına en ufak bir bilgisi yok amma velakin müşterilerinden 3.500$ civarında bi' rakam alıyor seo adına..

Birebir şahit oldum oldukça büyük ve yeni açılan bir şirkette SEO danışmanlığı amacıyla gittiğim görüşme esnasında zira kendileri de orada idi, ben biraz tersleyince rahatsız olup işe taş koydular, kısmet meselesi tabi.. (:

Ben bu bilgileri zaman ve binlerce dolar harcayarak edindim, SEO tarafında tecrübemin hafife alınamayacak kadar fazla olduğunu düşünüyorum ayrıca her şey nasip meselesi, insan olgunlaştıkça agresif olmaktan uzaklaşıyor..

Not: Bugün SEO kelimesinde sıralamada olan baĞzı siteler anlaştıkları e-ticaret sitelerine saçmasapan Almanca, İngilizce bloglardan link sağlayıp kısa vadeli sıralama gösterip akabininde müşteriyi ebleh yerine koyarak sözleşmeyi tek taraflı fesh ettiklerine şahit oldum. Bu adamlar aylık 1.5 - 2 lira para alıyor e-ticaret sitelerinden.

Aldanmayın ya da aldanın siz bilirsiniz.

E-ticaret tarafında baştan sona yapılması ve yapılmaması gerekenlerden tutun da hangi sektörde ne denli başarı yakalayabileceğinize kadar, SEO ile hangi sektörlerde nerelere gelinebileceğinden ne kazanç sağlanabileceğine kadar bir çok alanda yönlendirme sağlayabilirim..

Yazılım konusuna gelince, kendime ait e-ticaret projelerinde kullandığım gerekse çevremde bulunan birçok firma için tedarik aşamasından firmalarla fesh işlemlerinin gerçekleştirilme aşamasına kadar kullanılan yazılımlara kadar bir çok detaya hakimim kısacası piyasada var olan bir çok sistemin inciğini cıncığını biliyorum, size zarar verebilecek yapıları tanıyorum..

Demem o ki varsa e-ticaret ile ilgili bir girişiminiz ve SEO tarafında, danışmanlık tarafında bir destek arıyorsanız aşağıda Skype ve telefon numaram yazıyor.

Sağlıcakla kalın efenim.. (:
A.Buğrahan GÜNGÖR