YGS'den orta halli bir puan geldi. Bilgisayar programcılığına rahat yetebilecek bir puan. Sizlere sorum, LYS temelim pek yok ve kendime de güvenmiyorum, mühendislik kazanamazsam programcılığa gidip, YGS temelim (sağlamdır) ile DGS'den mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı olur mu ?
Not: Düz lise öğrencisiyim, programlamada kendi kendimi geliştirdim, 2 yıllık ders programlarına baktım hiç zorlanacağımı düşünmüyorum..
Zorlanacağını düşün. Hemde fazlasıyla düşün.
Neredeyse Mühendislik ile aynı düzeyde eğitim alıyorsun ve mühendislikte 4 yılda alınan eğitimi 2 yılda alıyorsun. Temelim bilgisayar bölümü olmasına rağmen, lisede okulun tüm web site işlemlerini ben yapıyorken ve hatta okula dair çeşitli programlar yazıyorken ben 2 yıllık programcılıkta tökezledim. 2 yılda takıntısız bitirdim ama gel bana sor.
Sınıf mevcudu 80 kişiydi, düz liseden gelenlerin çoğu 1 yıl dikiş attı.
Şuan üniversiteden mezun olan 80 kişinin içerisinde bu mesleği yapan, devam ettiren sadece benim.
DGS'yi de bir arkadaş demiş zaten, her başlayan DGS ile mühendisliğe geçerim abi sözüyle başlar ve sonu hep askerlik ile biter.
Son olarak; Bu bölümü düşünüyorsan devlet memuru olmayı unut. Min. 85 Puan ile atanırsın. Bu mesleğin ekmeği, kaymağı özel sektördedir. Tabi kimse seni kaşına gözüne bakarak almıyor.
Bizim zamanımızda mezun fazla yoktu. Ama şuan elini sallasan bi programcıyım diye gezene çarpıyor.
Bu meslekte 1000 TL alanıda gördüm, 4000-5000 TL alanıda gördüm.
İş sende bitiyor.