Merhabalar arkadaşlar,

Sizlere bir konuda danışmak istiyorum.Bugün internette araştırma yaparken "Amerikada şirket kurma" başlıklı bir blog gördüm.Ordaki telefon numarasını aradım.Aşağıda belirttiğim site işlemleri yapıyormuş.

https://usformation.com/

Vergi oranı Amerika dışına satarsanız %1 , Amerika içerisinde satış yaparsanız %9 olarak belirlenmiş.

300 $ ücreti ödeyince "Vergi Levhası - Şirket Sertifikası - Amerika Banka Hesabı - Sanal Ofis - Amerika Telefon Numarası" hizmeti veriyorlar.

Sanal ofis hizmetini 2 ay ücretsiz veriyorlar.Sonrasında 29 $ ödüyorsunuz aylık olarak.Evraklarınızı oraya gönderdiğiniz takdirde orasıda buraya kargo ücreti karşılığında gönderiyormuş.

Türkiyeden bu sistemi kullanan bir arkadaşla telefonla konuştum.Kendisi web tasarım işe ile uğraşıyor.Bu sistemi keşfettikten sonra bütün faturalarını Amerikadaki şirketi üzerinden kesmeye başlamış.Başka bir arkadaşla daha konuştum Skype üzerinden.Oda gayet memnun halinden.

Açıkcası Türkiyede şirket açmayı düşünürken birden böyle bir sistemi duyunca Amerikada açmaya karar verdim.

Aynı zamanda ciddi yatırımlar yaparsanız.Amerika vize kolaylığı sağlıyor.1 senede 50 000 $ üzerinde ciro yaparsanız greencard imkanı sağlanıyor.Uzun süreli iş yapıp işinizi büyütürseniz vatandaşlık dahi alabiliyorsunuz.
(Bu bilgileri telefonda konuştuğum arkadaştan öğrendim.Oda Amerikada şirket açacağı zaman evrak işlerini yapan avukattan öğrenmiş.)

Aynı zamanda oranın vatandaşı olmanızda gerekmiyor.Sadece kimliğinizi ve adınıza kesilmiş bir fatura gönderince.Bütün işlemleri yapıp belgeleri kargo olarak gönderiyorlar.Banka hesabı ve kartıda dahil.

Sizin görüşleriniz nelerdir ? Fikirleriniz benim için önemli.