Konuyu baltalamak gibi olmasın ama hazır burada konuşulurken bende konuyla alakalı bir kaç şey sormak istiyorum...
1- Freelance çalışan herhangi bir yerde ssk'sı vs olmayan birisi sadece fatura kesebilmek için home ofis olarak firma kurarsa bunun kurulum ve tüm aylık giderleri nedir? Detaylı şekilde bilgi verme şansınız var mı?
2- Evin kira sözleşmesinin firmayı kuranın adına olmasına gerek var mı? Bizim kira sözleşmesi mesela kayınvalidem adına ve ev sahibimizde biraz sorunlu yaşlı bir bayan, şimdi ona home-ofis için kira sözleşmesindeki adı değiştirmemiz gerekiyor desem önce home-ofis'in ne olduğunu açıklamakla uğraşıcam sonrasında da ha burayı iş yerine çeviriyorsun diyecek ve sorun çıkartacak hatta kiraya zam bile isteyebilir
3- Evin giderlerini ofise yazıp sene sonunda kesilen gelir vergisinden düşme şansımız var mı? Varsa giderlerin ne kadarını düşürtebiliyorum %'si falan var mı?
4-Yanlış biliyor olabilirim ama home ofis açmak için evinizin en azından 1 odasını incelemeye gelen memurlara ofis olarak göstermek gerekiyor diye biliyorum, benim mesela yatak odamda ki masada 3 ekranlı tesisatım var ve orada çalışıyorum salonda dikkatim dağılıyor diye eve incelemeye gelenleri yatak odama götürmem biraz saçma olacağına göre en mantıklısı salona götürücem peki bunu kabul ediyorlar mı? Benden çalışma ortamı için herhangi bir istekleri veya kuralları var mı?