project42 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu açan almanya üzerinden gitmiş o anlamda yazdım Şimdi bir halk var birde vatandaş var.Vatandaşın çocugu okur iyi yerlerde beyaz yakalı olur halkın çocugu okumaz vasıfsız olur yada alt kademe işlerde çalışır.Biraz burnu havada gelebilir sana ama ben halkın aç olduğuna inanmıyorum.Kime soruyorsam kart borç var şimdi diyebilirsin ki "kardeşim zamanında bedava köşe başında dağıttılar" bende diyorum ki almasalardı.Bu Türkiyede emek verip çalışıpda bir yere gelmeyeni görmedim.Çevremde yıllarca asgari ücretli çalışan adamlar var 5 sene sonra 2000-2500 tl maaş alıyor.Konya gibi yerde fena para değil.Her gün işine küfür ede ede gidip patronu lüks araba aldığında küfür eden yine bizim "halkımız", ben tercihimi vatandaş olmaktan yana kullanıyorum.Vergisini veren kanunlara uyan bir vatandaşım.Endişeli modern sadece latifeydi yalnış anlama.Arada o tanıma ben bile uyuyorum.İnsan hakları,demokrasi ve hava kirliliğinden dem vurdugumda "halk aç" adamları bana çıkışıyor.Bu memlekette geleceğinden endişe edipde ona göre yatırım yapan adamlar bir yerlere geliyor o kadar sene esnaflık yaptım.Binlerce adam tanıtım evli olmasına rağmen bir işte 3 aydan fazla çalışmayan.Sonra halk aç.Evkurdan aldıgı kazık iphone 6 ile hava atan gruba acımıyorum.Halk aç değil.Şükür denen kavram yok bu bir çalışmayana dadak yok bu da iki.70 tl gelen avea faturasına itiraz edeceğimi söylediğimde "senin ihtiyacın mı var,3-5 in hesabına bakıyorsun" diye hakir gören bir "halk" var. şimdi 40 tl geliyor.Senelik 360 tl kar yapar 9 kilo et alabiliyorum.Hesabını yaparsan aç kalmazsın.3 seneden beri tv izlemiyorum.
Tamam işte hocam bu şekilde konuşabilsek anca sorunlara çözüm bulunabilir. Yazdıklarından aslında çok fazla sorun olduğu ortaya çıkmış oluyor aslında, sorun olduğunu kabul etmezsek çözülmesi mümkün değil, en azından farkında olmak lazım. Kesinlikle haklısın, ben de kendimi halk düşmanı olarak görüyorum çoğu zaman, ama tamamı halkın suçu değil, şu eğitim sistemiyle Almanı yetiştir o da öyle olur, hatta o eğitimi bile alamayan milyonlarca insan var haliyle dediğin gibi 2-3 ay günde 12 saat çalıştığı maaşını telefona veren adam tabiki her şeyi hak ediyor diyesi geliyor insanın, ama eğitim sistemi alınma diye 2002 öncesini de kastederek söylüyorum akıllı, sorgulayan insan yetiştirmek isteyen bir sistem değil ki, haliyle 1 yıl telefon taksidi, 5 yıl araba taksiti, 20 yıl ev taksidi ödeyen insan çıkacak tabiki bu eğitim sistemiyle, bu da baştakilerin işine gelecek.

Çalışanın bir yerlere geldiği konusuna katılmıyorum, tabiki gelen çok insan var illa olacak, ama 12 saat çalışıp 941 lira alan adam nereye gelecek hocam, 65 yaşına kadar nerede iş bulup emekli olacak? Binlerce insan banka faizini ödeyemediği için hapis yatmak için sıra bekliyor yer olmadığı için, hapislerde yer yok diye mi şükretsinler, bunlar bin, iki bin kişi filan değil, 500 bin kişi.