Hindistana bakın dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden birisi.Yazılımda dünyada 1 numaralar.Bakın sizin dediğiniz ülkeyle kıyasladım onlardan bile geriyiz.Ben çözüm yazsam ne değişecek sanki ? Bu arada kıyaslamayı ben yapmadım siz yaptınız.
Ne değişecek! O halde bu konunun da hiç gereği yoktur. Sorunda bu zaten hep sorular soruyoruz hep veryansın ediyoruz kısmen de haklıyız ama asıl amacımız ne? Çözüm mü üretmek yoksa bahanelerin arkasına mı sığınmak. Çözümleri konuşmayacaksak sorunları neden konuşalım. Haber kanalını açıyorum, üreticiden tüketiciye gidene kadar ürünlerin fiyatları katlanıyor, aradaki para kimleri zengin ediyor bilinmez ama üreticinin mağdur olduğu kesin deniliyor. İşin uzmanları hiç konuşmuyorlar bizimde atıp tutmamız fayda getirmiyor. Keşke devamlı surette siyaset yapılacağına ülkenin meseleleri konuşulsa, zaten bu sorunlar siyasetten ayrı olarak ele alınsa insanlar daha doğal davranabilir seçimlerini de daha bilinçli yapabilirler. Ama bakıyoruz onlar bile çözüme yönelik konuşmuyorlar, biri diğerini suçluyor diğer biride ötekini suçluyor.