devlet teşvik vermiyor diyenler gördüm;
bu memleketinin insanının ,sırf temel ahır inaşşatını gösterip destek aldıgını ve o destekle oğlunu evlendirdiğini biliyorum.Kosgeb desteği sayesinde torununu evlendiren insanlar var.
İnekbank vardı bir ara konya şeker fabrikasının talep patlaması olmuştu.Sigorta vs hepsi yapılıyordu ineklerin aylık sana 200 tl mi ne veriliyordu birde süt felan veriliyordu.Yetişemedik.Bu memlekette son zamanlarda bu işlere elin altını koyan bir koç ve sabancı grubu var.Yıllardan beri paradan para kazanan bu guruh.Neden et üretimine geçti sanıyorsunuz.Devlet her türlü desteği veriyor kardeşim.Üreten adamın önü her zaman açıktır.
Bizim halk her kurban bayramında kesemiyoruz diye yakınır.Babaannemin anısını anlatayım.
Eski yıllar dedemin 6 çocugu var oğlanlar yeni ekmek tutmuş.2 büyük oğlan evlenmiş babam bekar o zamanlar.Evde tek koyun kesilir.Herkes toplanır kime yetecek tek kurban.Amcam iki kızıyla gelmiş.Kızların ayakkabısı kıpkırmızı gıcır gıcır.Tabi hanımını da almış.Amcamında var.Dedem sekiye çıkmış büyük balkon müstakil evlerde.
+Avrat gel hele gel
-ne oldu herif
+(eliyle ayakkabıları göstererek)bu ayakkabılardan bir kurban daha keserdik parayı pabuçlara yatırmış bu aklı bulanık
Neyse yemek yenmiş et dagıtılıyor.Amcam eti beğenmemiş bana az düştü.felan diye.Dedeminde affı yok.Herkesin için yemek yerken "bir tokat" patlatmış.Hanımının yanında hemde."Yalın ayak gezeydinde kurban keseydin" oğlum diye.
Yani işin özeti et yemek isteyen yer aslında çok anlamsız masraflarımız var.Gariban anam bir avuç tereyagıyla bir hafta yemek yapardı.Babam asgari ücretten bile az alırdı ama Zeytinyağsız salata yemezdik.Her hafta tavuk pirzola yapılırdı.Peki ya sen diyeceksiniz.Hala üstüme elbise alıp paraya kıyamam.gençliğimde 2 tişörtle koca yazlar geçirirdim her hafta "bir gün" evde pazar günü dururdum yıkanırdı.Asla yük olmadım anama babama.Ne markalı tişört bilirim ne de pantolun.75 liraya kot aldım kaç günden beri üstümde pazar yıkanır.Bu hayatta bir şeyin sahibi olmak için önce "vazgeçmek" lazım.Yoksa karısına vakko başörtü alıp kayın pederine kurban kesmeye giden kılıbık bir adam olursunuz.