Lens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşündüğünüz için sağolun.

Bir tek sabitdisk 120 gb gördüm. Ssd den çok anlamıyorum. Normal yanına 3tb alabilir miyiz. Kasaya oluyor mu?
Bakınıyorum şu an. Araştırma yapmadan almamak lazım. İyi bir şey alınca uzun seneler götürüyor. Kasanın içini temizlemek lazım 6 ayda bir o kadar
Elbette ben performans için koydum. Yanına dilediğiniz kadar sata takabilirsiniz. Problem olmaz. Zaten bahsettiğim işlemciyi overclocklu kullanacaksınız. Ayarlamasını öğretirim.

EcLeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
120 GB SSD ile ne yapmayı düşünüyorsunuz ? Akıllı telefon kullanmayacak bu arkadaş. 120 GB SSD dediğinizin ömrü taş çatlasın 6 ay. Yeri gelecek bir render 15-30 GB tutacak. Her 4 renderdan sonra dosyaları mı silsin ssd mi alsın? Öneriniz nedir ?

Video işleme konusunda nvidia'nın tartışmasız liderliği mevcut. Amd kartlar oyun için üretilmiş kartlar gibi.
Neye göre %30 performans ?

İşlemci konusunda bir şey söyleyemem dediğiniz işlemciyi bilmiyorum ama video işleri yapacak bir kişinin bana göre tercihi intel olacaksa 4770k'dan aşağısını tavsiye etmem/etmezler.
Sata diskler yazma / bozulma yapar. SSD diskler değil. 3 yıl kullandım bir SSD diski, ve trademe bak. Arkadaşa sattım. Hosting / sunucu sektöründe de SSD diskler yazma / bozulma yapmadığı ve hızlı olduğu için tercih edilir. Yanına bir sata takar ve işlediği dosyaları sataya aktarır? Nasıl öneri?

Bahsettiğin ekran kartının 300 lira fazla olması var ancak GPU performans farkı sadece %6. Yani %6 için adam 300 lira fazla para mı versin?

Söylediğim işlemciyi bilmemen normal çünkü yanlış anlama sadece böyle parasına ve adına bakarak pc toplamışsın. İşlevseliğine bakmamışsın. Overclock ile i5 4690K'nın üstünde performans veren bir işlemci ve overclock'a açık bir işlemci. Üstelik otomatik overclockla. Kısacası bu işlemci ile 900TL'lik işlemcinin performansını yakalayacağız.

AMD işlemci koymuşsun, GeForce render kartı koymuşsun... İşlemciyi intel yapıp gerisini ne yaparsan yap... AMD ısınma yapacak, bunu da unutma kardeşim.

Hayırlı forumlar.