Daha önce onlarca türk firmasıyla çalıştım, şuanda durum nasıldır bilmiyorum fakat.Çalıştığım dönemlerde ticket açtığımda ertesi gün ya da en az 5 6 saat sonra dönüş oluyordu.Koskoca şirketim, sitem index yemiş müşterilerime rezil olmuşum belki onbinlerce liralık zarara uğradım.Sizce 5-6 saat bekleyebilir miyim ?Müşteriden empati kurmasını istiyorsunuz fakat firma kendini müşterinin yerine koymuyor.
Ekleme:Bu yorumum 20 30 dakika içinde ticketlere yanıt verenler için geçerli değildir.
öncelikle kusura bakmayın ama ticari itibarınızı koruması gereken ne yazık ki hosting servisi aldığınız firma değildir. bunun için özel şirketler var, ücretlerini ödüyorsunuz sizin yerinize markanızı, ticari itibarınızı, tescil haklarınızı vs herşeyinizi yönetiyor. markmonitor.com gibi. böyle bir firma ile çalışmıyorsanız, ticari itibarınızı koruması, rezil olduğunuz durumda sorumluluğu alması gereken sizsiniz. index yemişseniz, erişim bilgileriniz vardır girer index'i düzenlersiniz. olmadı, neredeyse her firma anında aktivasyon ile çalışıyor, hemen alırsınız bir hosting hesabı atarsınız yedeklerinizi itibarınızı kurtarır, rezil olmazsınız.
ikinci konu ise, aylık $100K kazandıran bir taksi durağınızda tek araç var ve o araç da toros ise kusura bakmayın ama ticari itibarınız bu kadardır denir. direkt ya da dolaylı olarak 10binlerce lira kazandığınız bir sitenizi yıllık 10-20-30 hadi bilemediniz 100 liralık hosting hesabında barındırıyorsanız oturup biraz düşünmeniz gerekir. forumda şikayet konularının yarısından fazlasında benim şu kadar zararım var yazıyor. madem o kadar önemli, madem o kadar iyi bir gelir kaynağınız var, gidecekseniz bu işi bilenlere atacaksınız önüne yeşil yeşil dolarları rezil olmayacaksınız, itibar kaybetmeyeceksiniz, maddi zararda olmayacaksınız.
diğer konuda ise, hizmet alacağınız firmayı ararsınız, dersiniz ki bu site benim için önemli, herhangi bir problemde direk telefon ile ulaşmak istiyorum, bu destek paketini sağlıyorsanız ücreti nedir, yansıtın ödeyelim. 20-30 dk bile cevap süresi beklemeden işinizi halledersiniz.
aşağıda yazacaklarım özellikle hosting hizmeti alacakların bilmesi gerekenlerdir;
herhangi bir firmadan alacağınız standart bir hosting hesabı ile sahip olabilecekleriniz :
- hosting alanı ve servisleri
- kontrol paneli
- sitenize erişim
- standart destek sistemi
sahip olamayacaklarınız :
- teknik servis elemanı
- emrinizde çalışan işçi
- bilgisayar/adsl/microsoft/antivirüs vb teknik destek servisi
- bilgi işlem uzmanı
- yazılımcı/web tasarımcı
- sistem yönetici, sistem analisti
- backup yöneticisi