Befo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teknik veya değil benim kurumsal sitem kapalı durumda. Bu son derece acil bir durum telefonda bakalım hemen demelerini beklerdim. Sitem kapalı haldeyken ticket bilmem neylemi uğraşıcam?

Hacklenme olayına gelince ftp şifrelerim daima random olur. }]{[½w2sdd+ vs. gibi.. Büyük ihtimalle basit şifreli bir siteye girdiler aynı sunucudaki. Ordanda bizim siteye sıçradı vs.. vs..

Neyse hizmet aldım memnun kalmadım. Müşteri hizmetlerinin tavrını beğenmedim. Şikayetimi dile getirdim.
firmalar, herkesin beklentilerine göre hareket etmezler. müşteri memnuniyeti ile müşteri beklentilerinin sonuna kadar karşılama arasında uçurum vardır. firmaların belli yapıları ve uygulayacakları prosedürler vardır. bunların başında da, destek talebi bulunan kişinin gerçekten hizmet sahibi olup olmadığının teyidi gelir. artı olarak, firmadan özellikle parasını ödeyerek telefon ile destek almadıysanız, telefonda destek vermediler demenizin de bir anlamı yoktur. genel anlamda çoğu firma, gerek kayıt altında olması, gerek daha önceki işlemlerin takibi, gerek güvenlik, gerekse de durum aciliyetlerinin değerlendirerek sıralama yapabilmek için sistemlerinden destek bildirimi göndermenizi talep eder. siz bütün bunları es geçip, ekstra olarak paket almadığınız bir telefon desteği için burda şikayet konusu açarsanız anlamsız olur.

hack olayına gelince, bunun 2 alanı vardır.
1. sizin sorumluluğunuzda olan alan
2. firmanın sorumluluğunda olan alan

sizin söylediğiniz gibi ihtimale dayalı bir 3. seçenek yoktur. bu 2'sinden sadece biridir. emin olmadığınız konu hakkında, ihtimaller üzerine düşünerek şikayet konusu açmak da anlamsız olur.

ha illaki memnun kalacaksınız diye bir kural yok. gelirsiniz, arkadaşlar bu firma telefon üzerinden destek teknik destek vermiyormuş, sitem hacklendi ama onlardan mı kaynaklı bilemiyorum, memnun kalmadım diye görüş bildirebilirsiniz. peki bu hack olayı sizin sorumluluğunuzda olan alan ile gerçekleşmişse, burda karaladığınız firma itibarı konusunda nasıl bir geri önlem almayı düşünürsünüz?