Google'ın Türkiyeden yediği ceza sadece bir rastlantı üzerine gerçekleşti. Müfettişin biri, bir haber sitesinde gezerken google reklamı da neymiş diye araştırmaya başlıyor ve gerisi çorap söküğü gibi geliyor. 70 küsür milyonu da googleye geçirip adını efsaneler arasına katmış bulundu bu adam.

Maliye tarafında durduk yere dikkat çekmesi için ya aylık yüzbinlerce tlnin dönmesi ya da inanılmaz gaspet bir insan olmamız gerekiyor. Bazı arkadaşların dediği gibi ben maliyeye gittim birbirlerine mal mal baktılar geri gönderdiler lafları doğru olabilir ama günün birinde kapımıza dayandıklarında bunu bahane edemeyiz.

Geçenlerde bir vergi müfettişiyle iletişim şansım oldu. Bu konularda hiç bilgim yok ama hatrı sayılır paralar kazanılmaya başlandığı zaman, (aylık 10-15 civarı) hiç beklemeden ek gelir vergisini ödememiz gerekiyormuş. (ilk aldığımız ödemeden itibaren).

Benim şahsi kanaatim, türkçe sitelere sahip olanlar dikkat etmeli, en azından whois bilgilerini kapamalılar. Adam normal site gezerken merak edip site sahibinin adından bakabilir durumda. (tabi isminiz ali yılmaz gibi Türkiye'de 213213213 tane olan bi isim değilse )

Şuanda herhangi bir denetim vs olmadığı için rahat hareket edebiliyoruz ama müfettişlerden 1'i bankalara bu Google Ireland Ltd. den gelen paralar kimlere geliyo bi verin listesini dese, işte o zaman kaçarımız yok