Merhaba arkadaşlar.
13 yıldır düzenli olarak sigara içiyorum ve 5 6 kez denemem oldu ne yazikki başarisiz oldum. Bir ilaç duydum adı : Champix sigara biraktirma poliklinikleri bu ilacı ücretsiz dagitiyorlar ama ben gittim muane ettiler ve kalbimde sorunn olduğu ve bu ilaci kullanmamin sakincali olduğunu söyleyip vermediler gidip kendi cebimden 200tl verip ilaci aldim v 03.05.2015 tarihinde kullanmaya başliyorum. Bu ilac hakkinda yapmiş olduğum araştirmalarda ikinci haftadan 8 ile 14 u arasinda bir gün seçiyorsunuz ve o güne kadar hem ilaci düzenli kullanip sigarayida icmeye devam ediyorsunuz. Bu kendinize belirlediginiz gün sigarayi rahatca biraka biliyormuşsunuz. Ben bu konuyu açma sebebim adim adim gün gün ilaç sebebiyle yaşamış olduklarimi ve sonucunda sigarayi birakip biraktirmadigini sizlerle paylaşmak istiyorum umarim faydasi olur ve yaziyi okuyan sigara illetinden kurtulmak isteyen arkadaşlarimada yardimci olmuş olurum. Sizlere tavsiyem doktor kontrolsuz almayin ben artik sigaradan çok biktigimdan doktorun alamazsin demesine ragmen herşeyi göze alarak başliyorum ilaca 2 aylik yeni evliyim düşünün ne kadar biktiğimibsigaradan.

03.05.2015 ilacin ilk günü 0.5 mg başlangiç hapini kullandim. Herhangi bir yan etkisiyle henüz karşilaşmadim. Faydasi olup olmadigi konusuna hiç deginmiyorum çünkü 14 güne kadar bir faydasi olmuyormuş.

04.05.2015 ilacın ikinci günü 0.5 mg herhangi bir yan etkisiyle karşılaşmadım.

05.05.2015
İlacin üçüncü günü yediğim birşeydenmi yoksa ilaç etkisimi anlamadim gün boyu miğdemde bir bulanti his ettim tuzlu yer fistigi yedim miğde bulantim azaldi. Sigara içmeye devam ediyorum. 14. Gün sigarayi birakacağım.

06.05.2015
İlacin dördüncü Günü çok kötü yan etkisi görmesemde miğde ekşimesi ve bulantilar başladi. Sigarayi ayni şekilde içmeye devam ediyorum.

07.05.2015
İlacin beşinci günü miğde yanmalarim ilaci hemen yemek sonrasi hic beklemeden kullanmamdaymis sanirim forumda. Bi arkadaşın önerisi üzerine yemekden 10 dk sonra kullandim ve miğde yanması baya azaldi. Sigara kullanmaya devam ediyorum ama içtiğim sigaralardan 10 da 6 si isteksizce can skıntısıyla içiyorum. Diger forumlarda ilaç hakkinda yapilmış yorumlarda okuduğum yan etkilerle henüz karşılaşmadım.

08.05.2015
6. Gün sabah kahvaltidan 30 dakika sonra 0.5mg olarak ilaci kullandim ilacdan yaklaşık 20 dakika sonra bi sigara yaktim zorla içtim ve migde bulantisi tuttu kustum aradan 2 saat gecti sigara içmeye cesaret ede bildim ve peşinden yine miğdem bulandi sigaranin kokusu dahi çok iğrenç gelmeye basladi ilaca basladikdan sonra 14. Gün sigarayi birakacam diye kafama koymuştum ama 14. Güne kadar sanmiyorum sigara içebileceğimi 171 sigara birakma hattini aradim ve bu yan etkinin normal oldugu ilacin amacinin bu oldugunu söylediler sigara içmeme bi süre daha devam etmem gerektiğini iyice tiksinmem gerektiğini söylediler.

09.05.2015
7.gün bu gün kendimi çok agrasif sinirli hisediyorum. Kahvalti sonrasi canim hiç sigara istememesine rağmen sigara yakip zorla içiyorum miğdem her sigarada çok bulaniyor.

10.05.2015
8. Gun bu günde ayni şekilde yan etkisi olarak sinir ve migde agrisi sigaradan gun gectikce soguyorum ama sirf 14. Günü doldurmak icin iciyorum. Aman dikkat arkadaslar bu sinir çok sinsi bir sinir aniden geliyor bu gün hatali sollama yapan bi arabanin onunu kestim arabada 4 denyo vardi allahtan lavuklar altdan aldi ben admlara yüklendikce laf söyledikce gerçekten başinizi belaya sokacak bir yan etki ne kdr dikkatli olursaniz o kdr iyi.

11.05.2015
9. Gün ilk başdan beri olan migde agrisi devam ediyor ama artik sigaradan migdem bulanmiyor cok tiksinmeye başlamiştim.

12.05.2015
10.Gün sigarayi o kdr isteksiz içiyorum 14. Gün olarak kafaya koymuştum birakmayi ama yarin sabah birakiyorum iyice tiksindim.

13.05.2015
11.Gün sigarayi 14.Gün bırakmaya niyetliydim artik içemedim ve bu gün birakma kararli aldim hiç sigara içmedim ve hiç canim istemedi. Sadece elim ara sira devamli sigarayi koydum ceketimin iç cebine gitti istemsizce bunun haricinde bi sigara iceyim diye düşüncem olmadi.

14.05.2015
12. Gün herhangi bir miğde agrisi ve sinir gibi yan etkileri kalmadi sigarasiz ikinci günüm ve hiç canim cekmiyor bu sefer olucak sigara olayi biticek

15.05.2015
13. Gün ilk başlarda olan miğde ağrilarim bitti herhangi bir yan etkisi kalmadi ve sigarasiz üçüncü günüm hiç yoksunluk çekmiyorum tüm iş arkadaşlarim sigara içmesine rağmen. Sigara birakmak isteyenlere bu günden sonra bu ilaci rahatlikla tavsiye edebilirim.

16.05.2015
İlacın 14. Sigarasizliğin 4. Günü bu gün ilacin en korkulan yan etkisini görmeye başladim. Yanlizlik hissi sanki cevremdeki herkes benden uzaklasiyormus gibi triplere giriyorum birini aradiğimda cevap vermediginde triplere giriyorum sanki cevremdeki insanlara birsey yapmişimda kendilerinden uzak tutmaya çalisiyormus gibime geliyor ve bu benim moralimi bozuyor ama bunun bir yan etki olduğunu bildiğim için kafaya takmamaya çalışıyorum bu yan etki daha çok beni zorlar ve moralimi daha çok bozmaya devam ederse kaldiramazsam ilaci hemen birakicam bu yan etkinin kalici olmadiğini umuyorum yoksa gerçekde zor bir durum.

17.05.2015
İlacın 15. Sigarasiz 5. Günüm şu anlik herşey yolunda sigarayi biraktiğim için boğazimda gıcık ve kuru öksürmeler var bunlar normalmiş çünkü boğazda olan bronşlar sigaradan dolayi etki almiş ve sigarayi birakinca kendine geliyormuş. şu anda canım hiç sigara çekmiyor ama aklimdan geçen son bir dal sigara hakkim olsaydi araba sürerken içerdim. [emoji1]

18-19.05.2015
İlacin 16, 17. Günü sigarasızlığın 6. Günü miğde ağrılarım tamamen bitti şu anda rahatsiz edici bir yan etkisi yok. Kullananlarin yorumlari Hd kalitesinde rüyalari görmek nasip olmadi henüz.

20-21.05.2015
İlacin 18. 19 günü sigarasizligin 7. 8. Gün herhangi bir yan etkisi yok sigara istegim hiç yok.

22-23-24-25.05.2015 sigarasizliğimin 12. Günü ilaç kesinlikle sigarayi biraktiriyor nikotin sakizi vb. Urunler gibi vucuda nikotin verip nikotin ihtiyacinizi karşılamiyor direk beyinden silip atmanizi sagliyor tavsiye ediyorum ilaci. Bundan snra sigara içecegimi sanmiyorum devam paketide kullanmayacagim şu anda zaten ilaci günde bir adete dusurdum iki gün sonrada günde yarima indirip ilaci tamamen birakicam.

26-27-28.05.2015 ilaca devam ediyorum ve sigara içmiyorum ara sira aklima geliyor son bir tane içsemmi diye kendi kendime hemen cevap veriyorum bir dal sigara içsem tüm emeklerim boşa gidecek ve çok pişman olucam sonucda yine sigarayi birakmaya çalisicam niye iceyim bi dal daha insallah kurtulucaz bu sigaradan.

28-29-30-31-.05.2015 Herhangi bir sorun yok ilacı içmeye devam ediyorum sigara içmiyorum.

01-02-03-04-05.06.2015
Sigara içmiyor ve canimda çekmiyor sigarasiz hayat ne kdrda güzelmiş

06-07-08.06.2015 evet arkadaşlar sigarasiz yaşam devam ediyor ve çok başarili bir sekilde bir çok arkadasima bu ilaci tavsiye edip birakmalarini onerdim sizlerede tavsiye ediyorum.

03.07.2015
Sigarasiz 52. Günüm ilaç kesinlikle işe yarıyor ama sigarayi birakmayi gerçekden istiyorsaniz devam paketi kullanmiyorum tam 52 gündür hiç zorlanmadim ve çok mutluyum sigaradan kurtulduğuma.