Bilo arkadaşıma teşekkür ediyorum. Gerçekten r10.net'te bilgiler paylaşmaktan çekinmiyor. Gerçek anlamda bende bu tekniklerin bir kısmını bir zamanlar kullandım. Tabii sosyal medya'yı es geçtim. Sosyal medyasız başarıya ulaşıyordu. Şuan o projeyi askıya aldım. Sektörümde ufak değişiklikler yaparak yerel pazara odaklanır oldum.

Şuan sosyal medya büyük etkendir. Bu kaçınılmaz bir gerçek...

Tabii Bilo arkadaşımın anlattığı teknikler bire bir Türkiye'de uygulanamaz. Belli bir aşamadan geçip halkımıza (senkronize) odaklı şekilde yapılabilir. Çünkü her yörenin, bölgenin ihtiyaçları, eğilimleri ve davranışları farklılık gösterir. İnsanlar bile kendi içerisinde farklılık gösterir. Aile içindede farklılığı görebilirsiniz. Kardeşinin sevdiğini sen sevmezsin, senin sevdiğini kardeşin sevmez.

Zaten Bilo bunu (Senkronizasyon)yapabileceğini de belirtmiş özgüvenide yerinde çok şükür.

Biz SEO Uzmanları bölümsel olarak kendimizi geliştiririz. SEO'nun ve Dijital pazarlama, Sosyal Medya hakkında bilgimiz olsada hepsini yapmayız. Bırakın diğer sektörleri kendimize çok yakın alanlara dahi girmemeyi tercih ederiz. Gücümüzün, bilgimizin sınırınıda biliriz. Her sektöre gireceğiz diye bir kaide olsa bu tabii imkansız bir durumdur. Giremeyiz. Girdiğimizi var sayarsak başarılı olabilme ihtimalimiz düşüktür. Uzmanlık alanlarımız farklıdır.

Bilo'ya Soranlara Soruyorum?

Bir sektörün sadece bir dalında o kadar yıl Okul, Üniv. , Eğitim, Master, Doktora v.s. boşuna mı yapılıyor? Sizin varsayımlarınızla gidersek bu insanlar boşuna eğitim alıp, okuyorlar. Üniv. bitirip bütün sektörlere balıklama dalsınlar. Hepsinde başarılı olacaklar. Güldüm harbiden komik bir durum. Değerli arkadaşlarım "En iyi bildiğini yap ki marka sen ol!" tırnak içinde yazdığıma dikkat edin ve kıssadan hisse almaya bakın.

Demir düşünün normal işlenmiş ama sivri değil. Klasik bir örnek ama güzeldir. Başka bir demirin ucu sipsivri hangisi daha çok delme etkisi eder? Burda esneklik payını yok sayıyoruz. İşte bizim yaptığımız iş budur kendi dalımızda en sivri olarak delip geçmek gibidir...Önemli olan gücünün, yeteneğinin farkında olmak ve sınırlarını bilmektir.

Hiyerarşik düzende her birey işinin gerekliliğini tam yaparsa o organizasyon mükemmel olur.