konuya yazan herkes yalan yanlış bilgiler vermiş abim aldı gürcistandan araba, 6 ayda 1 kere arabayı o ülkeye sokup çıkartmak yeterli... Linux senin dediğin kısımda da oturma izni yanlış öyle bi kural yok daha doğrusu biz öyle bi izin çıkartmadan yasal bi şekilde aldık arabayı.
Ardahan da oturuyorum ve gürcistan bize 80 km uzaklıkta, böyle bir şey olsaydı sizce ARDAHAN da herkes gürcü arabası almazmıydı ?
Siz hangi yolları izlediniz, arabaya nasıl sahip oldunuz ?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:23:15 -->-> Daha önceki mesaj 23:17:15 --
"Lüks otomobile sahip olma hayali, dolandırıcıları harekete geçirdi. İnternette '20 bin liraya Audi' gibi ucuz lüks otomobil görürseniz bu tuzağa sakın düşmeyin. Gümrük Bakanlığı yetkilileri bu konuda çok net uyardı: Ucuz otomobil tuzağına düşmeyin. Yabancı plakalı bu araçları Türkiye'de kesinlikle kullanamazsınız. Avrupa'nın ikinci el çöplüğü haline gelen Gürcistan'daki kullanılmış lüks otomobilleri, Türkiye'deki internet sitelerinde vitrine çıkaranlar, alıcıdan vekaletname ve para aldıktan sonra, Gürcistan'da otomobili vatandaşın üzerine satın alacaklarını iddia ediyor. Bir internet sitesindeki ilanda, 2004 model Audi A4 1.8T model araç, 20 bin TL etiketle satışa sunuluyor. Açıklamalar kısmında ise şu ifadelere yer veriliyor; Türkiye'de bir ilk. Araç Gürcü plakalı olup, satışı üzerinize olacaktır. Yılda sadece bir sefer giriş-çıkış yapmak zorundasınız. Çok uygun, çok ucuz fiyata sıkıntısız her marka araç mevcuttur. Daha detaylı bilgi almak için lütfen arayın... Not: Araçları Türk vatandaşı alabiliyor. Alıcı olarak ilanda belirtilen numarayı aradığımızda, karşımıza çıkan bozuk aksanlı bir kadın ise, satışın çok kolay olduğunu her türlü işlemi kendilerinin gerçekleştireceğini söylüyor. Yetkili, Bize geliyorsunuz. Sizden arabanın parasını ve vekaletname alıyoruz. Aracı Gürcistan'da sizin adınıza alıp Türkiye'de teslim ediyoruz diyor. Hiç görmeden satın alınan arabanın, Türkiye'de kullanılıp kullanılmayacağıyla ilgili soru da, Kesinlikle evet' diye cevaplanıyor. Gümrük Bakanlığı yetkilileri ise, yurt dışında satın alınan kullanılmış bir arabanın Türkiye'de bu şekilde satışının olamayacağını belirtiyor. Yabancı plakalı bir aracı sadece yine yabancının kullanabileceğini belirten yetkililer, Dikkatli olun, tuzağa düşmeyin diyorlar."