Merhabalar,

Laravel'in sistem gereksinimlerini neredeyse tüm hosting'ler karşılamakta tek bakacağın nokta PHP'nin 5.4 sürümü olması diğer gereksinimler artık bir sunucuda neredeyse standarttır. Fakat sen composer/artisan'ı da kullanmak istiyorsan, bu isteğin lüks'e giriyor ve bunun için kendi sunucunu almalısın. Hiçbir firma kendi sunucusunda böyle bir kullanıma izin vermez.

Laravel Image'den kastınız Intervention sanırım. Intervention Image, Imagick kütüphanesini kullanır ve bu kütüphane kullanımında sunucunun işlemcisine yük bindirdiğinden dolayı hiçbir firma sunucusuna kurmaz. Eğer Intervention kullanmak istiyorsan bu isteğin lüks'e giriyor ve bunun için yine kendi sunucunu almalısın . Bu yüzden oturup acil tarafından kendi Image Class'ımı yazmıştım o dönem Laravel forum'da paylaştım onu iş'ine yararsa kullanabilirsin.

Ben laravel'in 5. versiyonunun çıkmasıyla kendisini bıraktım artık kullanmıyorum. Ve artık laravel'i bir bencillik olarak görüyorum. Diğer framework'lerden öyle bir etki yaratarak kendisini ayırmaya çalışıyor ki bunu anlamlandıramıyorum. Sanıyorum ki onun yaptığını daha önce hiçbir fw yapmamış gibi bir iz bırakmaya çalışıyor. PHP sektöründe artık standartlaşmış terimleri kendisine göre yeniden isimlendiriyor vs.

Umarım bilgilendirici olmuşumdur.

İyi çalışmalar..