Konuyu hortlatıyorum ama yazmadan edemedim kusura bakmasın arkadaşlar...
Hayatı boyunca kul hakkından kurtulamaz o kişi... Fitne adam öldürmekten beterdir ve devlette yol açılan bu fitneyi körükleyende bu cinayetlere bizzat ortak olur...
Şimdi şöyle düşünün çalışan hakkı olan insanlar ezilirse hak ettikleri yere gelemezlerse devlet geriler halkın isyan duyguları kabarır ve böyle giden devran birilerini anarşist diğerlerini katil eder 3-5 beyinsizin benlik davasına milyonlar kapılır virüs gibi bir coğrafyaya yayılır. Örnek : Komünizm
İlk insanı öldüren kabil bugün her ölen insanın vebalini yükleniyor.İyi çığır açarsanda aynısı...
Her isyan her baş kaldırış ufak kıvılcımlarla başlar benim hakkımı yiyorsunuz bana hakaret ediyorsunuz ben anarşist olacağım insan öldüreceğim diyen insanların hiç biri olduğu yerde anarşist olmadılar.
Nitekim Allah c.c (....... Fitne, adam öldürmekten beterdir. ...... Bakara / 191) Son noktayı koymuştur ve bu bir ayettir yani hükümdür bir fitneye yol açarsan o ateşi yüklenirsin..
Kaldıki Allah Resulünün s.a.v hayatında çok ibretlik hadise vardır bununla ilgili.
Yani özetle kardeşim evet o kazandığı para helal olabilir çünkü çalışıyor o mevzu başka.Ama benzin götürdüğü fitnenin ateşi daha beter daha acıdır onun ne vebalini sen sor ne ben söyleyeyim.Hakkına girdiği her insandan bir sistemden ümmetten zan altında bıraktığı İslamdan ve milyonlardan hesaplarsan vay o kişinin haline.Orda burda fetva aramaya gerek yok kaldıki sorularla islamiyet öyle der diğeri kazandığıda haram der bunu tam kestiremezsin yani kazandığı paranın helalliği bile tartışılan bir mevzu ne kadar sağlıklıdır bilemem...
Torpil haramdır yol açtığı fitneye bakarsak vay o insana. Bak yukarıdaki kardeşimiz o hangi din diyor (kalbi taaruza geçiyor ister istemez).
Şimdi birinci mevzu senin dediğin olsa ne olmasa ne fitneden çıkan vebal o insana yeterde artar bile...
Basit Bakkal Hesabı Yapalım:
Hakkına girdiği adam çocuğuna bez alamadı mağdur oldu eşinden boşandı cani oldu Allaha isyan etti şaki oldu.Şakiler birleşti terör örgütü oldu, ben torpile karşıyım diyenleri öldürdü mazlumlara zulüm oldu , fitne büyüdü bir medeniyeti yerle bir etti... Tamammıdır hesap burdan gidebilirsin bunların hepsini teker teker yüklenecek...
Yanlış anlama sana demiyorum öyle genel bir düşünce paylaştım yoksa hiç bir insan öyle düşünmez...