Fena bir yazı değildi, özellikle sektörel bazda değerlendirmen yüzeysel de olsa başarılı buldum. Eğer sen yazdıysan eline sağlık.
Evet; sektörel analize çok giremedim çok uzayacağından. Umarım bir sonraki yazıda daha sektörel yazarım.
Faydalı bir makale olmuş teşekkürler. Benim için özellikle Alıntı yaptığım yer gerçekten önemli. Seo ölüyor mü Evet, Seoyu sadece iki backlink iki tanıtım yazısı ve 400 kelime bir makale ile ibaret bilenler için seo gerçekten ölüyor. Kullanıcı kekleme, Kullanıcı aldatma, kalitesiz içerik ve sadece para kazanmak için açılan site devri bitti. Sizinde makalenizde dediğiniz gibi Artık kullanıcı ve/veya ziyaretçi deneyimi çok fazla önem kazanmış durumda ve İnsanların beklentilerini algılayabilen ve bu yönde adımlar atabilen siteler ayakta kalacaktır. SEO'yu backlink tanıtım yazısı gibi bir kaç şeyden ibaret görmemek gerekiyor. Sosyal medya, Pazarlama, Reklam, İçerik, Rakip analizi, Gündem Takibi, Kullanıcı Beklentileri ve daha bir çok detay Seo dalları içerisinde bulunmaktadır. Devir Yatırımcı ve gerçekten kullanıcıların beklentilerini karşılayabilecek kurumsal düzeyde hizmet ve kaliteli içerik sunan sitelerin devri artık. Aslında geç bile kalındı. Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir yanlış anlaşılmasın nacizane fikirlerimi belirttim. Saygılarımla.
Kesinlikle katılıyorum.
mükemmel yazı buna benzer bir yazıda ben yazacaktım tam toparlayamamıştım.
n11.com b2b sektörünü
sahibinden emlak ve oto ilanlarını
hepsiburada e ticareti
huriiyet radikal ensonhaber haber sektörünü
sporx spor haberlerini
sahadan ve mackolik canlı skor işini götürdüler ve devamda edecek.
Aslında internet tekelleşiyor.Yazının özeti budur.
Aynen öyle...
güzel bir yazı olmuş tebrik ederim. yalnız bahsettiğiniz seo dışı kriterleri görmek ve uygulamanında seonun kapsamı içinde olduğuna inanıyorum. örneğin site hızı, örneğin daha güzel bir tasarım, sitenin mobil uyumlu olması vb. kriterlerde normalde seocuyum diyen birinin dikkat etmesi gereken kriterler arasındadır. yoksa seoyu sadece backlink olarak düşünmemek gerekir. kişi seocuyum deyip sitende hiçbir şeye dokunmuyorsa o kişiyle çalışılmaz.
Dış SEO başarılı bir sitenin başarı kriterlerinden sadece küçük bir bölümü diye düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi site dışı SEO her zaman önemini koruyacak.